Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

1,7 milionu pro Emičku

Poděkování hrdinům od záchranky a video od tragicky zasažené rodiny pro Vás

8. ledna 2020 15:34 , aktualizace 20:45

Hasiči Záchranáři

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Od neděle informujeme o tragické dopravní nehodě u Tlučné, kde bylo při střetu tří aut vážně zraněno osm lidí, včetně dvou malých holčiček. Informovali jsme také o tom, jak celá věc postihla plzeňskou rodinu, jejíchž členů bylo při nehodě zraněno hned pět, a že také spolujezdec z auta viníka, byl z místa nehody transportován v kritickém stavu. Nehodu pravděpodobně způsobil řidič Škody Octavia Petr W., ale vyšetřování stále ještě pokračuje.

     Dnes jsme znovu hovořili se strýcem Jindrou, který ve spolupráci s dalšími příbuznými zařizuje pro rodinu vše potřebné. Informoval nás, že situace se v rámci možností lepší.
     Babička Lenka byla z umělého spánku probuzena již v pondělí, je mimo ohrožení života a byla přesunuta na jednotku intenzivní péče. Celá tragická situace společně se ztrátou pravé paže se bohužel silně podepsala na jejím psychickém stavu. 
     Maminka Bára byla z umělého spánku probuzena včera. I ona by již měla být mimo ohrožení života a nyní se vyrovnává se zprávou o ochrnutí své starší dcerušky. Hovořit jsme s ní samozřejmě vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu nemohli, ale po tetě Dianě nám vzkázala obrovské poděkování všem, kteří se podíleli na záchraně její rodiny i všem, kteří v této těžké chvíli rodinu podporujete všemi možnými způsoby. Popsala také, co si z hrozivé nehody pamatuje.
     Emička byla převezena k dalšímu léčení do nemocnice v Motole v Praze, lékaři ale podle rodiny již vyloučili možnost, že by se na nohy ještě někdy postavila.
     Maličká Viky se podle všeho rychle hojí a v blízké době by měla být z nemocnice propuštěna do domácí péče k rodině, kde, jak doufají, se ve společnosti podobně starých dětí brzy z děsivého zážitku vzpamatuje.
     Přítel Báry, řidič Roman, se v současné chvíli zotavuje po operacích, které prodělal v rámci zlomeniny obratle, a další ho ještě čeká. Přes to, že je očividně ještě slabý, se zotavuje a po Jindrovi poslal vzkaz s poděkováním všem zasahujícím u nehody, lékařům v nemocnici a také všem, kteří na příbuznými založený transparentní účet poslali příspěvky na budoucí důstojný život.

        V souvislosti s touto tragickou nehodou vydali prohlášení i záchranáři. Ti celou událost řešili dokonce jako mimořádnou událost s hromadným postižením osob, přičemž natolik závažných událostí se naštěstí odehraje pouze několik ročně.
    "Záchranáři by chtěli srdečně poděkovat svědkům nehody, kteří se velmi aktivně snažili zraněným pomoci, a to jak do příjezdu prvních výjezdových skupin na místo nehody, tak i následně, za jejich obětavost, odvahu a lidskost. 
     Za všechny jmenujme alespoň muže, který se pokoušel zraněné vyprostit z vraků aut ještě před příjezdem hasičů a také nám neznámé zdravotní sestře, která pomáhala naší výjezdové skupině s ošetřením vážně zraněné ženy s traumatickou amputací horní končetiny. Ta dokonce riskovala vlastní zdraví, neboť se nestihla přiobléci a zraněným pomáhala v mrazivém počasí oblečená pouze v kalhotách a lehkém tričku. 
     Všem opravdu vřele děkujeme," uvedli záchranáři na svých stránkách.

     Vlna solidarity s rodinou postiženou touto tragédií je opravdu obrovská, na transparentním účtu zřízeném na pomoc Emičce se od pondělního večera sešlo naprosto neuvěřitelných 1,7 milionu korun a neuvěřitelné množství lidí vyjadřuje různými způsoby rodině podporu. Lidé ale pomáhají nejen finančními dary, firma z Domažlic například nabídla pro Emičku pořízení invalidního vozíku a polohovacího lůžka, náš partner Advokátní kancelář Cink a partneři rodině nabídl bezplatnou právní pomoc, jeden z našich čtenářů nabídl k vydražení sběratelský sportovní dres a několik organizací, sportovních klubů i spolků se přihlásilo o kontakt na rodinu s tím, že na jejich podporu chtějí uspořádat různé benefiční akce.
     Je úžasné, kolik lidí se semklo ve snaze pomoci takto tragicky postižené rodině pomoci. I za redakci bychom Vám všem chtěli za tuto ukázku lidskosti a štědrosti poděkovat. 

Původní článek

     V neděli v šestnáct hodin a padesát dva minut se jedné rodině z Plzně tragicky převrátil celý svět.


     Jak jsme již informovali, u Tlučné došlo k velice vážné dopravní nehodě, kdy při střetu tří osobních vozů utrpělo zranění celkem osm lidí. Podle dosavadních informací zde v roce 1999 narozený Petr W. ve velice rychle jedoucím voze Škoda Octavia v mírné pravotočivé zatáčce nezvládl řízení, přejel do protisměru a čelně narazil do protijedoucího vozu Audi A4.
     V Audi seděla skoro celá rodina, tři dospělí a dvě malé holčičky. Na tento střet navíc nestačila zareagovat řidička vozu Opel Astra a do nehody najela. Zdemolované Audi skončilo příkopu.

Následky nehody

     Na místě zůstalo osm těžce až kriticky zraněných lidí. Nejhůře dopadl o rok mladší spolujezdec pravděpodobného viníka nehody Petra W. a bohužel také celá rodina ve voze Audi. V nemocnici se totiž ukázalo, že následky jsou ještě podstatně horší než to vypadalo včera.

     V Audi cestovala mladá maminka se svým přítelem, dvěma dceruškami a jejich babičkou. Jen velmi obtížně si můžeme představit, co se uvnitř vozu dělo během dvou krátce po sobě jdoucích silných nárazech a následné havárii do příkopu. Následky jsou ale strašlivé, vážná zranění utrpěla celá rodina.

Babička Lenka
     Žena narozená v roce 1971 při nehodě utrpěla úplnou amputaci pravé ruky u ramene, proražení plíce a rozdrcení pánve.

Maminka Bára
     Žena narozená v roce 1990 utrpěla fraktury obratlů a perforaci střev. Vzhledem k celkové sepsi lékaři do ranních hodin bojovali o její život a žena je stále v umělém spánku.

Dceruška Emička
     Pětiletá dívenka při nárazu utrpěla zlomeninu páteře. Vzhledem k porušení míchy má dívka ochrnuté nohy a v současné chvíli prognóza mluví o invaliditě na celý život.

Dceruška Viki
     Dva a půl roku stará dívenka má zlomenou ruku, otřes mozku, pohmožděniny po celém tělíčku a tržnou ránu v obličeji.

Přítel maminky Roman
     Muž narozený v roce 1989 utrpěl zlomeninu obratle.

     Jsme ve spojení se zástupci rodiny, strýčkem Jindrou a tetou Věrkou, kteří se teď o vše starají. Podle nich jsou v tuto chvíli obě dívenky a Roman již snad mimo ohrožení života, babičku z umělého spánku dnes odpoledne již probudili, ale její stav je stále vážný, maminku se lékaři probudit ještě neodvážili.
     Celá situace je pro všechny blízké neskutečně těžká a je velice těžké si představit, co v budoucnu tuto rodinu čeká. Jen náklady na vybavení k zajištění důstojného života pětileté holčičce, která se dle všeho již nikdy nepostaví na nohy, se mohou vyšplhat do statisíců korun.

Příbuzní proto pro rodinu postiženou touto tragédií zřídili u Fio banky transparentní účet:

2101745182/2010

IBAN:CZ9620100000002101745182

     Peníze zaslané na tento účet pomohou lidem, kteří byli jen ve špatný okamžik na špatném místě, ničím se neprovinili a přesto jim nezodpovědný řidič převrátil celý svět naruby. Částky darované na pomoc malé Emičce budou využity k zajištění jejích potřeb s tím, že pohyb peněz samozřejmě můžete na transparentním účtu sami sledovat.   

O celé tragické nehodě jsme informovali v článku: 

Velice vážná nehoda tří aut u Plzně

Velice vážná nehoda tří aut u Plzně

05. 01. 2020, 18:45, aktualizace 06. 01. 2020, 20:33

Na místě jsou těžce zranění lidé, nechybí bohužel ani amputace či zraněné děti


 

     

     
     

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.