Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

"Byla chudák naprosto vystrašená a totálně dezorientovaná"

Poděkování čtenářky neznámému řidiči za pomoc nevidomé ženě

18. června 2020 12:02 , aktualizace 12:02

     Do redakce nám přišel moc hezký dopis, o který bychom se rádi podělili i s Vámi:

Dobrý den, 
     chtěla bych Vám popsat svůj příběh a touto cestou veřejně poděkovat neznámému muži v černém tričku a kraťasech, v bílém velkém sportovním autě. 
     V úterý 16. června v 18:35 jsem stála frontu na semaforu v MHD u Hornbachu v Plzni a když už jsme se pomalu rozjížděli, uviděla jsem na druhé straně u pivovaru paní o slepecké holi jak jde do silnice, bohužel na červenou. Nefungují tam zřejmě signály pro slepce, ani tam není vyznačen chodník pro ně, že už jsou ve vozovce.
     Auto, které odbočovalo do Hornbachu nezareagovalo, aby ženě pomohlo, nebo na ní řidič něco zakřičel, až neznámý pán, slepou paní rychle objel, postavil své auto na varovky u výjezdu z pivovaru a přiběhl k ní, protože paní už byla ve čtvrtce přechodu. Alespoň čtyři auta, co jsem stihla napočítat, jí objely s hlasitým troubením a velkou rychlostí, i když paní měla zvedlou hůlku pro slepé a mávala rukama jak zběsilá. Byla chudák naprosto vystrašená a totálně dezorientovaná.
     Pán jí naštěstí odtáhl ze silnice, začal ji uklidňovat a vysvětlovat směr kam nejspíš chtěla jít.
     Dál už jsem neviděla, odjeli jsme, ale bylo to tak neskutečně hrdinské, a dobrosrdečné gesto. Všichni ti ostatní řidiči jí mohli pomoci, ale udělal to on jediný. Ach jo, víc takových lidí!

                                                                                                                            Iveta F.

     Rádi toto poděkování zveřejňujeme a doufáme, že se k neznámému řidiči touto cestou dostane.

Foto ilustrační

Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.