Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Pojistný podvod nevyšel

Cizinec chtěl připravit pojišťovnu v Plzni o statisíce

4. dubna 2020 16:12 , aktualizace 16:19

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého cizince žijícího v Plzni a obvinili ho ze spáchání pojistného podvodu spáchaného ve stádiu pokusu. V případě odsouzení mu nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

     Vše začalo 22. září 2019, kdy tento cizinec v Německu s firemním vozidlem firmy, které byl sám jednatelem, narazil do stromu. Vzhledem k tomu, že škoda na vozidle byla velmi vysoká, oprava nemožná a uvedením pravdivých údajů o stavu, v kterém vůz byl, když havaroval, by pojistné plnění za opravu vozidla nezískal, rozhodl se tyto údaje zatajit a následně na pojišťovnu nahlásit, že mu auto někdo odcizil v Plzni.
     Následně se muž dostavil i na služebnu plzeňské policie a podal trestní oznámení na neznámého pachatele za odcizení tohoto firemního vozidla.
     „Policisté se případem začali zabývat, zjišťovat důležité informace, které je navedly i ve spolupráci s pracovníky dotčené pojišťovny na nekalé jednání oznamovatele – pachatele. To odhalili a zabránili tak případné škodě, která by tímto jednáním pojišťovně vznikla v případě, že by bylo pojistné plnění z pojistné smlouvy vyplaceno,“ uvedla mluvčí policie.

Foto: Ilustrační


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.