Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

Město Plzeň hlásí, že je připraveno pomoci potřebným

"Obáváme se možnosti, že Evropu zaplaví statisíce žen, starců a dětí, které budou naši pomoc potřebovat," zní z plzeňské radnice

24. února 2022 18:05 , aktualizace 19:29

Cizinci

     Celá Evropa se připravuje na příliv válečných uprchlíků z Ukrajiny. Je nutné si uvědomit, že pokud se válka rozhoří, muži budou bojovat v troskách měst a vesnic, zatímco Evropu zaplaví statisíce žen, starců a dětí, které budou naši pomoc potřebovat.


     Město Plzeň jako jedno z prvních měst hlásí připravenost poskytnout humanitární pomoc i ubytování právě lidem postiženým válkou na Ukrajině. "Z fondu svých městských bytů můžeme zajistit a v nejbližších týdnech dát k dispozici deset bytových jednotek, dále pomůžeme i se zajištěním zázemí potřebným například v penzionech a jiných ubytovacích kapacitách. Jsme také připraveni vytvořit finanční fond, z něhož by byla koordinovaně vyplácena pomoc. Předpokládáme, že bychom do ní zatím vložili částku kolem pěti milionů korun," uvedl nám dnes večer náměstek primátora David Šlouf s tím, že s dalšími kroky Plzeň zatím vyčkává na instrukce či požadavky, jež by měly přijít ze strany státu, respektive ministerstva vnitra. 

Úvodní foto: ukrajinský policista a hasič vyvádějí zraněnou ženu z domu zasaženého střelou