Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Požár vlaku v Ejpovickém tunelu

Na místě zasahovalo 20 jednotek hasičů a celkem bylo evakuováno 38 osob

14. ledna 2020 21:43 , aktualizace pátek 17. ledna 16:50

Hasiči


      Dnes večer asi deset minut po deváté hodině došlo zhruba v polovině Ejpovického tunelu k požáru osobního vlaku Ex 363 jedoucího z Plzně směrem na Prahu. Trať 170 Klatovy - Beroun je v úseku Plzeň hlavní nádraží - Ejpovice uzavřena, samozřejmě jsou uzavřeny pro vlakovou dopravu i oba tubusy tunelu. Na místě zasahují záchranáři a hasiči, údajně je nasazeno dvacet jednotek, poplach byl vyhlášen i dobrovolným jednotkám. Zásah je velice náročný, protože tento tunel měří 4150 metrů a je tedy nejdelší tunel v naší republice. 

Zdroj: https://plzensky.denik.cz/pozary/v-ejpovickem-tunelu-horel-vlak-hasici-evakuovali-cestujici-20200114.html?fbclid=IwAR3clLhZBFYj_jbiFnoj_pgh6ScRFhuD2yRCFhIe0a5yVvlzMgzJ12nIbD0

     Hasiči momentálně zasahují v tubusu tunelu od Ejpovic i od Plzně, podle prvních zpráv je požár vlaku již uhašen. Prvotní informace hovoří o lidech nadýchaných zplodinami hoření, nikdo však vážně.

AKTUALIZACE: Dle prvotních zpráv z místa skutečně není nikdo zraněn vážně. Cestující jsou evakuováni pěšky tunelem směrem na Plzeň. Cestujících by podle odhadu hasičů mělo být asi dvě až tři desítky.

K požáru došlo v prvním a druhém vagonu za lokomotivou, oheň byl lokalizován personálem vlaku. Na místo dorazil i evakuační autobus hasičů. Poslední číslo mluví o 38 evakuovaných, ti jsou momentálně v autobuse.

     "Záchranáři zasahují u Ejpovickeho tunelu u požáru. Na místě jsou tři výjezdové skupiny a inspektor provozu. Ošetřují se dvě osoby s dýchacími potížemi. Nikdo další z evakuovaných osob ošetření nepotřebuje," uvedli právě záchranáři.
      Mluvčí hasičů ještě v noci uvedl, že škodu na vlaku předběžně stanovili na 300 000 korun a příčinou vzniku požáru byla technická závada.

Foto: KP + HZS

 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.