Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pokusil se upálit svého bývalého kamaráda

Chatku polil hořlavinou a zapálil i se spícím mužem uvnitř

6. ledna 2021 09:55 , aktualizace 09:58

Bezdomovci Hasiči

     V noci z pondělí na úterý 5. ledna po čtvrté ráno došlo na pozemku přiléhajícím k Papírenskému parku v Habrové ulici v Plzni k požáru chatky bezdomovce.
     Mladý muž, který v době vzniku požáru spal uvnitř chatky a měl obrovské štěstí. "Vzbudil mě kouř, tak jsem hned zkontroloval kamna, ale byla studená a kouř se valil od dveří," popsal nám hrůzné probuzení a pokračoval: "Vyběhl jsem, jak jsem byl a za zády mi to chytlo celé. Nezůstalo mě nic, jen to co mám na sobě."

     Hasiči na místo dorazili v krátké době a přes obtížně přístupné místo v uzamčené nepoužívané zahradě zahájili okamžitě hašení, i přes to ale požár chatku zasáhl v plném rozsahu a doslova jí srovnal se zemí.

     Podle informací z místa byl požár úmyslně založen a motivem měla být pomsta. Bezdomovec, který v chatce poslední rok bydlel se podle našich informací měl nepohodnout s dvaadvacetiletým Slovákem, kterého k sobě vzal bydlet. Tomu nejprve vyčítal, že prodává drogy a následně ho kvůli tomu z chatky vyhodil.
     Podle bezdomovců z okolí se mu měl právě tento Slovák pomstít tak, že polil přední část chaty a dveře desinfekcí, kterou měl obyvatel venku u vchodu a založil požár.

     V průběhu včerejška na místo vyjel vyšetřovatel hasičů a povolán byl i policejní psovod se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. "Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a po pachateli intenzivně pátráme," uvedla nám tisková mluvčí policie.


 



D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.