Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Požár vypukl krátce po půlnoci

U požáru zasahovalo devět jednotek hasičů a bohužel došlo i ke zranění hasiče

17. ledna 2022 06:33 , aktualizace 08:13

Hasiči

     V noci na dnešek pár minut po půlnoci přijali hasiči na tísňovou linku oznámení o požáru domu v Neuměři, což je malá obec v okrese Plzeň-jih ležící dva a půl kilometru západně od Holýšova. 


     Na místo bylo vysláno devět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, bohužel při jejich příjezdu byla střecha domu již v plném rozsahu hoření. Plameny zasáhly krov i střešní konstrukci. 

     Hasiči nasadili tři útočné proudy a asi hodinu od nahlášení měli plameny pod kontrolou, bylo ale nutné vynosit vnitřní vybavení domu, rozebrat zbytky střechy a vyhledat možná skrytá ohniska. Velící zásahu si k tomuto na místo přivolal i hasiče z Plzně Košutky se speciálním hasícím zařízením CCS Cobra.

     K požáru museli vyjet i záchranáři, kteří do péče převzali dobrovolného hasiče, který se zranil při zásahu a transportovali jej do nemocnice Stod.
     Zásah byl ukončen až v ranních hodinách.

     "Vzniklá škoda je předběžně odhadnuta na dva a půl milionu korun a příčinou požáru byla technická závada. Zraněný hasič byl již z nemocnice propuštěn do domácí péče," uvedl nám k požáru mluvčí hasičů.


 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.