Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Požár obchodního centra založil žhář

Policie hledá svědky, kteří mohli zahlédnout pachatele založení požáru v Mariánských Lázních

1. února 2023 17:15 , aktualizace 17:15

Hasiči Pátrání

     Policie se stále zabývá případem požáru prodejny Sportisimo v obchodním centru Nová Chebská v Mariánských Lázních, ke kterému došlo ve tři hodiny v noci 26. prosince. O požáru jsme tenkrát informovali v tomto článku:

Požár v obchodním centru

Požár v obchodním centru

26. 12. 2022, 07:24, aktualizace 26. 12. 2022, 16:54

Na místě zasahuje devět jednotek hasičů

Požár obchodního centra založil žhář

     Při požáru vzniklá škoda na budově i vystaveném a uskladněném zboží, které bylo poškozeno žárem, plameny a kouřem, byla předběžně stanovena na dvacet milionů korun.
     Vyšetřovatel hasičů společně s kriminalisty zjistil, že za požárem stojí žhář, který zapálil kontejner na papírový odpad umístěný v zadní části obchodního centra u dveří do skladových prostor a oheň se poté rozšířil dál na budovy.

     "Kriminalisté, kteří se případem i nadále zabývají, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení a v současné době pátrají po totožnosti osoby nebo osob, které měly v pondělí 26. prosince, konkrétně mezi druhou a třetí hodinou ranní, iniciovat požár v plastovém kontejneru na papírový odpad, který byl přistaven u dveří do skladových prostor jedné z prodejen nacházejících se v zadní části obchodního komplexu. Právě od tohoto plastové kontejneru mělo dojít k zahoření obchodního komplexu," uvedl tiskový mluvčí policie.

     Kriminalisté se obrací na širokou veřejnost s dotazem, zda si někdo v inkriminovanou dobu poblíž obchodního komplexu, nevšiml či nezpozoroval osobu, nebo osoby, které se zde pohybovaly a mohly iniciovat požár plastového kontejneru. Taktéž žádají případné svědky této události, kteří v uvedenou dobu místem projížděli, a pachatele mohla zaznamenat například palubní kamera v jejich vozidle, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158 nebo vše osobně oznámili na kterémkoliv obvodním oddělení.

Foto: HZS

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.