Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Požár v bývalém vojenském prostoru založil žhář

Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a na místě zasahovali hasiči z osmi jednotek se třinácti kusy techniky

6. února 2023 18:21 , aktualizace 18:30

Hasiči

     Včera kolem jedenácté hodiny dopoledne vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči z osmi jednotek se třinácti kusy techniky do Vysočan, což je vesnice, část města Bor, v okrese Tachov, nacházející se asi 1,5 km na jihozápad od Boru.

     Již cestou k zásahu viděli hasiči mohutný sloupec dýmu. Ukázalo se, že v bývalém vojenském prostoru kdosi úmyslně zapálil odpad v komplexu vojenských budov, kterým již hořel i krov. Hasiči provedli průzkum, byly nasazeny dva útočné proudy a vzhledem k rozsahu požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

     Zásah komplikoval stav rozsáhlé budovy, takže nebylo možné hasit uvnitř, zásah tedy zprvu probíhal pouze z venku a později bylo nasazeno speciální zařízení Cobra, kterým byla proražena střecha. V Boru bylo zřízeno čerpací stanoviště pro kyvadlovou dopravu vody.

     Zásah trval až do páté hodiny odpoledne, kdy velitel zásahu rozhodl o nutnosti místo zásahu monitorovat až do noci. Toto rozhodní se ukázalo jako prozíravé, protože kolem deváté večer se rozhořela skrytá ohniska, která museli hasiči dohasit.

Foto: hasiči

 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.