Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střechu domu zapálil blesk

K požáru vyjíždělo osm jednotek hasičů

30. března 2023 22:45 , aktualizace pátek 31. března 08:27

Hasiči


     Osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů s jedenácti kusy techniky vyjíždělo včera před osmou hodinou večer do Těrešova na Rokycansku k požáru rodinného domu, respektive dvojdomku.

     Při příjezdu hasičů již byla střecha budovy v plamenech. "Oheň zasáhl zejména střechu a krov. Na jeho likvidaci jsme nasadili 4 "C" proudy," popsal tiskový mluvčí hasičů.
     Přibližně po hodině se podařilo požár lokalizovat, hasiči ale museli ještě rozebrat konstrukci střechy a dohasit skrytá ohniska.

     Událost se naštěstí obešla bez zranění osob, vysoká je ale škoda, která byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. "Příčinou požáru byl úder blesku," uvedl mluvčí hasičů.   

     Veliké štěstí měli sousedé z druhé poloviny dvojdomku. "Sousední polovinu domu se podařilo uchránit a to zejména díky požárně dělící zdi mezi oběma částmi stavby," doplnil mluvčí hasičů. 


     Jedná se tak o druhý větší požár na Rokycansku během včerejšího podvečera, o prvním jsme informovali včera po šesté hodině večer:

Hasiči v tuto chvíli likvidují požár hájenky

     Několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů právě teď likviduje požár hájenky nedaleko Rakové na Rokycansku. Oheň zcela zničil střechu i dřevěnou přízemní část domu.

     "V tuto chvíli je požár již lokalizován. Museli jsme rozebírat střešní konstrukci a nyní dohašujeme skrytá ohniska. Příjezd k objektu komplikuje podmáčený terén, a proto máme natažené útočné vedení od cisteren stojících na silnici k Rakové v délce asi 100 metrů," uvedl nám mluvčí hasičů s tím, že na místě je již i vyšetřovatel a škoda byla předběžně vyčíslena na jeden a půl milionu korun.

     Na místo museli vyjet i záchranáři, protože muž narozený v roce 1997 utrpěl lehčí ožehnutí v oblasti obličeje a krku, byl na místě ošetřen a následně transportován do nemocnice v Rokycanech.


 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.