Foto Pátrání

Policie právě potvrdila, že muž, jehož ohořelé ostatky byly dnes ráno nalezeny, zemřel násilnou smrtí

V souvislosti s požárem v Klatovech policie pátrá po Volkswagenu Touran a po Ludmile K.

Autor: Jana Holá pátek 14. června 11:22 , aktualizace 17:11

Hasiči Policie Pátrání Smrt

Aktualizace:

     Policie ukončila pátrání po hledané ženě. Mluvčí policie právě potvrdila, že při pátrací akci bylo z vrtulníku nalezeno hledané vozidlo Volkswagen Touran a několik metrů od něj pak byla bez známek života nalezena i hledaná žena.

     „S největší pravděpodobností se jednalo o vraždu a následnou sebevraždu. Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, na případu dále pracují. Právní kvalifikace může být doplněna i o další trestné činy,“ uvedla mluvčí policie.

     Dle všeho žena spáchala sebevraždu oběšením.

Původní článek:

     V noci na dnešek kolem půl páté došlo v Suvorovově ulici v Klatovech k požáru bytového domu. Požár měl dle všeho vypuknout v bytě v prvním patře.

     Na místo okamžitě vyjely čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů a z domu bylo evakuováno sedmadvacet osob. Dvě osoby skončily v péči záchranářů.

     "Záchranáři k události vyslali výjezdové skupiny z Klatov a vůz pro řešení hromadného neštěstí. Na místě se osoby částečně evakuovaly samy, kolegové si do péče převzali muže narozeného v roce 1984 a malou holčičku, oba potřebovali kyslíkovou terapii a následně byli transportováni do Klatovské nemocnice. Pro ostatní osoby na místě byly zajištěny deky a tekutiny až do příjezdu evakuačního autobusu HZS," uvedla tisková mluvčí záchranářů.
     "Čtyři jednotky zasahovaly u požáru bytu, 27 lidí se evakuovalo před příjezdem jednotek a na přechodnou dobu jsme je umístili do evakuačního autobusu. Během zásahu jsme nalezli jednu kočku, kterou se podařilo oživit. Následkem požáru došlo k zakouření společných prostor, které jsme následně odvětrali," doplnil mluvčí hasičů.

     Po ukončení hasících prací pak hasiči v jednom z bytů nalezli tělo mrtvého muže a lékařka u něj konstatovala velmi rozsáhlé popálení neslučitelné se životem. Následně byl na místo povolán koroner k ohledání těla, výjezd kriminální policie a soudní lékař.
     Podle našich informací by zemřelým mohl být majitel bytu narozený v roce 1959, to však policie zatím nepotvrdila. Mrtvým má být manžel ženy po které policie intenzivně pátrá.

     "Dnes ráno v půl páté jsme přijali oznámení o požáru v bytě v bytovém domě v Klatovech. Na místě je v současné době několik policejních hlídek a výjezd kriminalistů. V souvislosti s požárem pátráme po osobním vozidle tovární značky Volkswagen Touran modré barvy a registrační značky 5P1 3090 a jeho osádce. Obracíme se na veřejnost, pokud by někdo toto vozidlo spatřil nebo ví, kde se nachází, ať kontaktuje se svými informacemi linku policie 158," sdělila tisková mluvčí policie s tím, že policisté jsou nyní na počátku prověřování všech okolností případu, a jakmile to bude možné, budou informace k případu doplňovat.

     Mluvčí policie později uvedla, že soudní lékař ohledal tělo a shledal, že muž zemřel násilnou smrtí. Vyšetřování si proto převzali krajští kriminalisté, kteří řeší ty nejzávažnější případy, tedy i vraždy. 


     V souvislosti s ranními požáry na Klatovsku policisté pátrají po osmapadesátileté ženě, u které podle policie panuje důvodná obava, že by si mohla ublížit.

Ludmila K...

Datum narození ...
Pátrání vyhlášeno 14.6.2024
Bydliště - okres Klatovy
Státní příslušnost Česká republika 

     Ludmila K... je vysoká 168 až 170 cm, střední postavy a zdánlivého stáří 66 až 68 let. Má rovné blond vlasy a šedé oči.

     Žena by se měla pohybovat v osobním vozidle tovární značky Volkswagen Touran modré barvy a registrační značky ...

     Pokud by někdo Ludmilu K. nebo uvedené vozidlo spatřil nebo ví, kde se nachází, ať kontaktuje se svými informacemi linku policie 158.

 
O dalším požáru, který z případem souvisí, jsme psali zde:   

Požár chaty souvisí s požárem bytu, kde bylo nalezeno lidské tělo

Požár chaty souvisí s požárem bytu, kde bylo nalezeno lidské tělo

14. 06. 2024, 09:59, aktualizace 14. 06. 2024, 13:12

K požáru chaty došlo pár desítek minut před požárem bytu vzdáleného 15 kilometrů, patřila stejnému majiteli


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.