Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Zloděj nešika zapálil auto i kamaráda

Noční požár v Plzni poškodil dvě auta i protihlukovou stěnu

4. listopadu 2022 07:41 , aktualizace 10:17

Hasiči Krádež

     Opravdu nepříjemné překvapení čekalo včera v devět hodin večer na majitele vozu Škoda Fabia v ulici Jaroslava Průchy v Plzni na Skvrňanech.
     Jen několik chvil poté, co svůj vůz zaparkoval totiž zjistil, že jeho auto hoří. Požár se rychle rozšířil nejen na vedle zaparkovaný vůz Škoda Rapid, ale i na protihlukovou stěnu železniční trati, takže na místo vyjeli hasiči ze stanice Plzeň Střed i drážní hasiči. 


      Podle majitele si těsně před požárem někdo ze sousedů všiml u jeho vozu dvojice mužů, která se dle všeho snažila z nádrže odčerpat benzín. Než ale svědek stačil přivolat policii, vyšlehl náhle plamen, který zachvátil nejen auto, ale zapálil i jednoho ze zlodějů. Jeho kumpán mu pomohl hořící oblečení uhasit a poté z místa oba utekli. 

      Mezitím dorazili přivolaní hasiči a během krátké chvíle se jim podařilo požár lokalizovat a zlikvidovat. "Požár osobního automobilu způsobil škodu za 60 tisíc korun," uvedl nám tiskový mluvčí hasičů s tím, že příčinou požáru byla skutečně nešikovnost při krádeži. 

      Podle majitele se policistům podařilo zloděje, který požár způsobil, vypátrat v nemocničním zařízení, kam si šel nechat ošetřit utrpěné popáleniny. Tuto informaci nám ale tisková mluvčí policie vzhledem k probíhajícímu šetření případu zatím nepotvrdila. "V souvislosti s požárem způsobeným zřejmě při pokus o krádež paliva prověřujeme jednu osobu," uvedla nám pouze.

Video a foto HZS

 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.