Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Požár u Rondelu zavinili bezdomovci

Hasiči ze dvou jednotek znovu vyjížděli hasit požár squatu

15. května 2023 11:34 , aktualizace 12:48

Bezdomovci Hasiči


     Dnes kolem desáté hodiny dopoledne vyjížděli hasiči do Lochotínské ulice v Plzni, kde byl nahlášen požár v rozsáhlém areálu bývalé prodejny, který v posledních letech využívají převážně bezdomovci a narkomané. O několika požárech v této lokalitě jsme již v minulosti informovali.

     Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic Plzeň Střed i Košutka a při jejich příjezdu se ukázalo, že došlo k zahoření odpadu v jednom ze squatů, konkrétně boudy s velice výstižným názvem "Vítej v pekle".
     Hasiči provedli průzkum, zda se v hořící části nikdo nenachází a zahájili hasební práce pomocí jednoho C proudu. 

     Po likvidaci požáru ještě prolili odpad v okolí, aby vyloučili znovuzahoření od skrytého ohniska, zkontrolovali celý prostor termokamerou a zásah ukončili.

     Při události nedošlo ke zranění osob a vzhledem k tomu, že se jedná o opuštěný chátrající objekt, ani ke škodě na majetku.


O požáru squatu jsme naposledy psali v pátek minulý týden

Hasiči zasahují v Prokopově ulici

     V pátek před pátou hodinou odpoledne vyjížděli hasiči do Prokopovy ulice v Plzni, kde došlo k požáru bývalé vrátnice. Jedná se o opuštěný objekt občasně využívaný komunitou bezdomovců a narkomanů.


     Na místo během chvíle dorazili hasiči, kteří zahájili hasební práce. Pro vstup do budovy museli pomocí kotoučové pily rozřezat mříže na vstupech, následně provedli průzkum, zda se uvnitř nikdo nenachází, a po likvidaci ohně i prolití množství odpadu vodou a kontrolu termokamerou.

     Celá událost se obešla bez zranění osob. Provoz v Prokopově ulici je kvůli zásahu částečně omezen.


 


 

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.