Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Já nechtěl krást, to bylo nedorozumění!

Kuchař Míša z Plzně předčil hloupostí i slavného Pohlreichova učně s hrnečkem

9. dubna 2018 19:23 , aktualizace 20:05

Pátrání

     "Omylem jsem to dal do jiného hrníčku!" legendární větu kuchařského učně se pokusil překonat kuchař z Plzně, ten zase šel zase "nedorozuměním" vybrat peníze z ukradené platební karty.

     Když vydáme fotografii podezřelého a poprosíme Vás o pomoc při jeho ztotožnění, vždy jednáme na žádost policie a jinak nám to bohužel ani zákon neumožňuje. Ve valné většině případů pachatele na fotografii někdo z Vás pozná a policie pak má díky Vaší všímavosti zjednodušenou práci.
     Občas se nám ozvou i podezřelí sami a vyhrožují buď násilím nebo žalobou, což je úsměvné, ale k naší práci to prostě patří.

     V případu, o kterém jsme informovali minulý týden, nás pachatel ale skutečně překvapil. Šlo o případ z pondělí 18. prosince, kdy v Plzni na Vinicích došlo k neoprávněnému pokusu o výběr z platební karty, ukradené i s celou kabelkou v nemocnici v Plzni.
     My zveřejnili fotku podezřelého z kamery bankomatu a během pár desítek minut ho poznali nejen první naši čtenáři, ale poznal se i podezřelý sám a napsal nám, zda bychom fotku prosím pěkně nestáhli, aby prý neměl ostudu.
     Proč se snažil někomu vybrabčit konto nám pak vysvětlil "nedorozuměním".

     Policisté nám k tomuto případu sdělili, že čtenářům velmi děkují za identifikaci podezřelého, a že případ řeší ve zkráceném trestním řízení, kdy muži hrozí až dva roky vězení.

     Nám se podařilo zjistit, že kuchař Míša dle všeho kabelku sám skutečně neukradl, ale našel ji již po krádeži vybranou a odhozenou, a pouze se pokusil přiživit. Tedy nalezl v ní kartu a zkusil jí vybrat, čímž se dle své logiky dopustil nedorozumění, které ale trestní zákon dle § 234 považuje za Neoprávněné opatření, padělání nebo pozměnění platebního prostředku a kuchaři Míšovi tak nyní hrozí basa.



Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.