Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Poznáte muže na fotografiích?

Podvodník si s nalezenými doklady sjednává úvěry a pořizuje mobilní telefony

24. července 2019 11:31 , aktualizace 11:36

Pátrání Podvodníci

     Policisté vedou prověřování v trestní věci, kde je dáno podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pokračujícího přečinu úvěrový podvod.
     Tohoto jednání se měl dopustit dosud neznámý pachatel v Částkově ulici v Plzni na Slovanech v době od pondělí 3. do úterý 4. června v čase 22:30 až 07:30, kdy nalezl a přisvojil si pánskou peněženku s obsahem osobních dokladů a platební kartou, kterou neváhal 4. června brzy ráno ve 13 případech použít k neoprávněným transakcím. 
     Prověřováním případu bylo dále zjištěno, že neznámý muž 4. června předložil na prodejně s elektro zbožím v OC Plaza v Plzni v Radčické ulici nalezený cizí občanský průkaz a platební kartu a sjednal si revolvingový úvěr s výší úvěrového rámce 30 tisíc korun, který na prodejně z části vyčerpal na zakoupení mobilního telefonu. Ten si pachatel ponechal a sjednaný úvěr splácet nezačal, čímž poškozené bankovní společnosti způsobil hmotnou škodu ve výši necelých 8 tisíc korun.
     Ještě ten den pachatel na stejné adrese použil nalezené doklady v dalších dvou prodejnách, z nichž jedna byla pobočka O2, kde se opět prokázal nalezeným občanským průkazem, díky němuž v jedné z nich uzavřel Účastnickou smlouvu na poskytování telekomunikačních služeb, čímž poškozenému způsobil hmotnou škodu ve výši 228 korun. V druhém případě krom uzavřené Účastnické smlouvy, využil možnosti a v rámci této smlouvy si odebral mobilní telefon s příslušenstvím na splátky, čímž poškozené společnosti způsobil hmotnou škodu ve výši necelých 12 tisíc korun.
    Při objasňování tohoto případu policisté získali mimo jiné fotografie z kamerového záznamu, na které je zachycena podezřelá osoba. 

     Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiložených fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158.

Delta Plzeň

Kamerové i zabezpečovací systémy, bezpečnostní a solární fólie, protipožární systémy. Osvědčený dodavatel systémů od projektu přes realizaci až po připojení na pult centralizované ochrany bezpečnostní služby nebo hasičů.