Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Poznáte muže na videu?

Policie pátrá po důležitém svědkovi v případu nedávné loupeže v Plzni

27. prosince 2021 17:19 , aktualizace 17:20

Loupež Pátrání

     Před dvěma týdny jsme informovali o případu loupeže, při které se policistům během pouhých dvou týdnů podařilo vypátrat pachatele a nashromáždit takové množství důkazů, že bylo možné celou trojici obvinit.
     Policisté se případem dále zabývají a nyní se obracejí na veřejnost s prosbou o pomoc při identifikaci možného svědka, kterého zachytila kamera.


     Celá událost se odehrála v noci z pátku na sobotu 20. listopadu, kdy se v jednom z tanečních klubů v centru Plzně mladá trojice seznámila se sedmadvacetiletým cizincem, podle našich informací z Maroka.
      Muž si se dvěma mladíky a obzvláště mladou dívkou padl do oka a když klub zavíral, přijal pod vidinou možného intimnějšího seznámení s ní pozvání k jednomu z nich domů, kde měli v zábavě pokračovat.

     Čtveřice se nechala vozem taxi odvézt k lesoparku v Lobzích, odkud pokračovali pěšky k zástavbě rodinných domů, v němž měl jeden z mladíků bydlet. Odlehlého místa bez svědků ale využili k napadení a okradení své oběti.
     "Oba muži poškozeného fyzicky napadli údery pěstmi do hlavy, až upadl na zem a ztratil vědomí. Z kapsy mu pak odcizili 5 tisíc korun a 2 tisíce euro, což je v přepočtu necelých 51 tisíc korun. Celkem tedy poškozenému odcizili bezmála 56 tisíc korun, přičemž mladá dívka všemu přihlížela. Pachatelé z místa posléze odešli," popsala tisková mluvčí policie.

     Případem se ihned po nahlášení začali zabývat policisté a během dvou týdnů se jim podařilo vypátrat a zadržet osmnáctiletého pachatele. Jeho dva mladiství spolupachatelé byli vypátráni krátce poté. "Díky skvělé operativní činnosti plzeňských kriminalistů, policistů oddělení hlídkové služby, policistů obvodního oddělení Plzeň Vinice a Plzeň Slovany i policistů oddělení služební kynologie a také na základě vyhodnocených kamerových záznamů se pachatele podařilo během krátké doby vypátrat a usvědčit," uvedla tisková mluvčí policie.

    Policejní komisař ve věci zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání provinění loupež jednoho mladistvého muže a jedné mladistvé ženy, kterým s ohledem na věk v případě prokázání viny hrozí až pět let odnětí svobody. Třetího, osmnáctiletého muže, který má již za sebou bohatou trestní minulost včetně loupeže a činů násilného charakteru, obvinil ze spáchání zločinu loupež, kdy mu v případě prokázání viny hrozí až deset let za mřížemi. 
   Policejní komisař následně podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného zletilého muže do vazby, který soudce akceptoval.

    V rámci objasňování případu získali policisté také kamerový záznam, na kterém je zachycen svědek, který by mohl přispět k řádnému objasnění věci.
    Policisté žádají muže zachyceného na záznamu nebo občany, kteří jsou schopni svědka identifikovat, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158.
    Za případné poznatky policisté předem děkují.

Foto a video PČR

 


Delta Plzeň

Kamerové i zabezpečovací systémy, bezpečnostní a solární fólie, protipožární systémy. Osvědčený dodavatel systémů od projektu přes realizaci až po připojení na pult centralizované ochrany bezpečnostní služby nebo hasičů.