Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Bezdomovec, hledaný jako svědek v případu extrémně brutální vraždy, se sám přihlásil

Aktualizace: Tento muž by mohl přinést informace k objasnění brutální vraždy, během které byla oběti uříznuta hlava i genitálie

1. března 2023 09:48 , aktualizace 09:48

Bezdomovci Pátrání Vražda

Partner článku – Alfa Tactical

Aktualizace: 

     Bezdomovec, hledaný jako svědek v případě extrémně brutální vraždy, se včera sám přihlásil. Kriminalisté tímto děkují nejen jemu, ale i všem, kteří ho poznali a také se ozvali.

Původní článek:

     V souvislosti s objasňováním vraždy muže, jehož tělo bylo 12. ledna nalezeno zohavené v řece Berounce v Plzni, se kriminalisté znovu obracejí na veřejnost.
     Pátrají totiž po muži, který by se měl pohybovat v komunitě plzeňských bezdomovců, se zavražděným mužem se znal a mohl by poskytnout důležité informace k případu. 

     "Kriminalisté hledají muže na fotografii. Žádají ho, aby se přihlásil na jakékoliv policejní služebně nebo zatelefonoval na tísňovou linku 158. Případně hledají svědky, kteří ví, kde se muž pohybuje nebo pobývá, aby to oznámili rovněž na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158. Tento muž by mohl poskytnout důležité informace pro objasnění trestného činu vraždy," uvedla nám mluvčí policie.


Původní článek:

Uřezaná hlava i genitálie a další příšerná zohavení


     Ve čtvrtek 12. ledna si náhodný kolemjdoucí u řeky Berounky v Plzni Doubravce, přímo pod Lávkou u Svatého Jiří vedoucí z Doubravky na Bílou Horu za soutokem Úslavy a Berounky, všiml na hladině plovoucího těla muže.
      Na místo vyjely všechny záchranné složky, hasiči tělo vynesli z vody, ale muži již bohužel vzhledem k devastačnímu zranění, konkrétně dekapitaci, samozřejmě nebylo pomoci a lékař mohl pouze konstatovat jeho smrt. Na místo proto vyjeli kriminalisté a povolán byl i koroner k ohledání těla. 

     Policisté uzavřeli místo nálezu a prohledávali okolí, kde pátrali nejen po hlavě zemřelého, ale také po veškerých dostupných stopách, které by mohly přispět objasnění mužova úmrtí.
     K Lávce u Svatého Jiří byl mimo jiné povolán i policejní psovod se speciálně vycvičeným psem, koryto řeky propátrávali hasiči na člunu i policejní potápěči, přizváni byli specialisté z firmy Drony SIT a také soudní znalec.

Zavražděný Slovák

Uřezaná hlava i genitálie

     Těžko bychom v plzeňské historii hledali podobně děsivý čin. Tělo, které bylo ve vodě přibližně tři týdny až měsíc, bylo totiž strašlivě zdevastované. Krom oddělené hlavy měl muž uříznuté genitálie, bodnořezné rány v trupu i na hýždích a další rozsáhlé, jen těžko publikovatelné zohavení.

     Kriminalisté samozřejmě stále pátrají po chybějících částech těla zemřelého muže.

     Námi oslovený psycholog uvedl, že osoba, která toto způsobila, bude mít velmi silné sadistické sklony, protože takovéto zohavení není u běžných sadistů běžné a s velikou pravděpodobností bude mít pachatel k zemřelému nějaký vztah.

     "K případu nálezu těla v řece Berounce s ohledem na probíhající úkony trestního řízení nemůžeme v tuto chvíli poskytnout žádné informace, ale jakmile to bude možné, neprodleně budeme o vývoji případu informovat," uvedla nám v lednu tisková mluvčí policie s tím, že se, vcelku pochopitelně, policie nebude vyjadřovat k děsivým detailům zohavení těla.


 

Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.