Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Řidič nepřizpůsobil rychlost a skončil v závorách

Dopravní nehoda přerušila provoz na železniční trati

21. listopadu 2022 08:31 , aktualizace 10:11

Doprava Nehody

     Včera po šesté hodině večer došlo na železničním přejezdu v Chodové Plané k dopravní nehodě, při které osobní vůz Škoda narazil do mechanismu závor.


     K nehodě vyjely všechny záchranné složky včetně drážních hasičů, provoz na trati byl zastaven a záchranáři si do péče převzali zraněnou spolujezdkyni.
     "Z místa jsme ženu narozenou v roce 1992 s lehkým zraněním transportovali do Stodské nemocnice," uvedli záchranáři.

      "Řidič narozený v roce 1988 nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu," popsala tisková mluvčí policie s tím, že policisté u řidiče vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou a nehodou se dále zabývají.


K podobné nehodě došlo nedávno i v Plzni, tam za ní ale stál alkohol:

Vážná nehoda u Borské přehrady

      Ve čtvrtek 27. října v podvečer po šesté hodině došlo na železničním přejezdu u vodní nádrže České Údolí, mezi Plzeňáky zvané spíše Borská přehrada, k další vážné dopravní nehodě za kterou může opilý řidič. Muž narozený v roce 1986 jel s vozem Škoda Rapid ve směru z Plzně na Valchu a zatím z neznámého důvodu čelně narazil do základny závory na železničním přejezdu. 

     Vzhledem k tomu, že při dopravní nehodě došlo jednak ke zranění řidiče, ale také k poškození zabezpečení železničního přejezdu, na místo vyjeli plzeňští i drážní hasiči a samozřejmě také záchranáři i policisté.
     Muž, který za jízdy popíjel z lahve pivo a chtěl v jeho pití pokračovat dokonce i po příjezdu záchranných složek na místo, uvedl, že si "vzal nějaké prášky a zapil to alkoholem." Policistům pak při provedené dechové zkouška nadýchal téměř promile alkoholu.

     Po dechové zkoušce si řidiče převzali záchranáři a transportovali ho do nemocnice. "Muž byl bez viditelného zranění, ale pod vlivem alkoholu a dle jeho slov i léků," potvrdila nám informace z místa mluvčí záchranářů. 

     Po dobu vyprošťování vraku vozu byla uzavřená silnice i železniční trať.

Foto HZS a KP, video čtenář

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.