Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Žena po nehodě přes veškerou snahu zemřela

Aktualizace článku: Při čelním střetu byli vážně zraněni tři lidé

21. června 2022 15:21 , aktualizace 15:21

Doprava Nehody Smrt Záchranáři

      Jak jsme dnes již informovali, došlo v průběhu jediné hodiny na hlavním tahu z Plzně na Klatovy ke dvěma čelním střetům. Bohužel první z nich přes veškerou snahu zasahujících na místě i personálu v nemocnici skončil tragicky.

      Jak k nehodě došlo popsala tisková mluvčí policie: "Třiašedesátiletý muž z obce na severním Plzeňsku jel s vozidlem Škoda Octavia ve směru od Plzně na Klatovy a pravděpodobně vlivem náhlé změny zdravotního stavu, vjel s vozidlem do protisměrné části komunikace, kde došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem značky Volvo."
      Při nehodě utrpěli zranění řidiči obou vozidel a spolujezdkyně z vozidla Škoda, kterou i s řidičem museli z vozu vyprostit hasiči. Žena z Klatov narozená v roce 1933 byla v kritickém stavu transportována Leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Plzni, kde ale na následky zranění přes veškerou snahu zemřela.
     Dechové zkoušky byly u řidičů s negativními výsledky. Dopravní nehodu dále prověřují policisté z oddělení obecné kriminality a u zemřelé bude nařízena soudní pitva.

     Komunikace byla od 12.50 hodin v místě dopravní nehody řízena kyvadlově a plně zprůjezdněna byla ve 13.50 hodin.

Původní článek:

      Dnes krátce po půl dvanácté dopoledne došlo na hlavním tahu z Plzně na Klatovy u Kokšína k vážné dopravní nehodě, při které se střetly dva osobní vozy. Z místa bylo hlášeno několik zraněných a zaklíněných, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník LZS z Líní.

      Hasiči museli hned po příjezdu na místo z vraku jednoho z vozů vyprostit dvě zraněné osoby, zároveň také zajistili místo události a provedli protipožární opatření. Záchranáři si do péče převzali celkem tři zraněné. "Z místa nehody transportujeme cestou LZS ženu ve věku přibližně 85 let v kritickém stavu za řízené umělé plicní ventilace. Dva středně těžce zraněné muže narozené v letech 1959 a 1980 transportujeme pozemní cestou na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," uvedli záchranáři.

      Na místě nyní probíhá šetření nehody, úsek byl po dobu zásahu zcela uzavřen, nyní je provoz řízen kyvadlově jedním pruhem. 

Ke druhému čelnímu střetu došlo ani ne o hodinu později na stejné silnici mezi Horní Lukavicí a Přešticemi:

Druhý čelní střet během hodiny

Druhý čelní střet během hodiny

21. 06. 2022, 17:02

Již druhá vážná nehoda zablokovala provoz na hlavním tahu z Plzně do Klatov

Foto HZS