Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

S téměř třemi promile vyrazil po dálnici v protisměru

Těžce opilý cizinec ohrozil desítky řidičů a jeho jednáním se nyní zabývají kriminalisté

Autor: Karel Aleš úterý 19. března 11:12 , aktualizace 12:01

Alkohol Cizinci Dálnice Doprava Zadržení pachatele

Partner článku – Express servis


     Včera kolem desáté hodiny večer několik řidičů upozornilo policii na vozidlo pohybující se po dálnici D5 od Plzně na Rozvadov v protisměru, tedy v pruhu vedoucím od Rozvadova.
     "Ještě teď je mi špatně, jak se proti mě to auto vyřítilo. Na dálnici to prostě nečekáte," popsala nám čtenářka, která nás na případ upozornila.


     Na dálnici ihned vyjelo několik policejních hlídek, kterým se podařilo řidiče osobního vozidla zastavit v úseku 108. kilometru dálnice. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že jde o silně opilého cizince.
     "Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno, že pětatřicetiletý řidič cizí státní příslušnosti je pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce u něj byla detekována hodnota 2,7 promile," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že řidiče vozidla eskortovali policisté na policejní služebnu, umístili ho do policejní cely a dnes s ním budou provádět řadu procesních úkonů.
      Kriminalisté, kteří se tímto případem zabývají, mužovo jednání kvalifikovali jako obecné ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky.

      "Zároveň  policisté z odboru cizinecké policie provádí potřebné úkony se spolujezdcem řidiče tohoto vozidla, rovněž cizincem, který u sebe neměl žádné doklady totožnosti, a proto byl převezen na služebnu cizinecké policie. Jelikož i on byl pod vlivem alkoholu, museli jej policisté nejprve umístit do policejní cely," doplnila mluvčí policie.

      S největší pravděpodobností se mohl řidič pohybovat na dálnici již od 92. kilometru u Plzně a v protisměru tak mohl ujet 16 kilometrů. Naštěstí se tato jeho jízda obešla bez dopravní nehody, nevyžádala si tedy ani žádné zranění a to především díky duchapřítomnosti ostatních řidičů, kteří dokázali na tuto nečekanou a obzvlášť nebezpečnou situaci velmi rychle a správně zareagovat.
     "Chtěli bychom poděkovat řidičům nejenom za to, že nám tuto věc ihned oznámili, ale i za to, že nám nabídli své záznamy z palubních kamer," zakončila mluvčí policie.

Video PČR

Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.