Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Redakce lžete!

O tom, jak to bylo doopravdy, se tedy přesvědčte sami

12. prosince 2016 18:16 , aktualizace středa 14. prosince 10:39

Včera jsme napsali:

     V noci z pátku na sobotu došlo v Plzni v Rybářské ulici ke slovnímu napadení záchranářů i policistů. Jako koně se tu servali dva muži a dle jejich hlasitého řevu mělo jít o nevěru příbuzné jednoho z nich. Vzhledem k tomu, že oba muži utrpěli ze rvačky zranění na hlavě, na místo dorazili nejen policisté, ale i záchranáři.
     „Vše jsem sledovala z okna a viděla jsem, že jeden z těch chlapů byl už v klidu, ale druhý pořád policistům nadával, strkal do nich a řval na ně, aby šli do hajzlu, že ten zraněný je jeho rodina, a že jsou policisté i záchranáři kreténi. Byla jsem až překvapena, že policisté i ti ze sanitky byli velmi dlouho v klidu a pouze se ho snažili přemluvit, aby se uklidnil,“ řekla nám k případu jedna z přihlížejících a dále uvedla, že celému incidentu přihlíželo několik lidí, kteří se opilého útočníka snažili uklidnit a i z místa odvést. Svědkyně nám dokonce popsala, že útočníka jeho kamarádi vzali a odváděli, ale on se jim vytrhl a znovu nastoupil na policisty, prý do nějakého bojového postoje.     
     Policisté tedy z důvodu ochrany zdraví svého i zdravotníků proti muži zakročili, svedli ho na zem a přiložili mu služební pouta. Noc pak muž strávil v cele a bude mít ještě co vysvětlovat.

Co na to útočník?

Napsal nám sám aktér konfliktu Luděk P., který tvrdí, že článek je lživý (kopie bez jakýchkoli úprav vyjma opravy gramatických chyb):

     "Dobry den, chtel bych podotknout ze incident ktery se stal v noci z patka na sobotu v Rybarske ul. jsou uvedene lzive informace.Abych uvedl pravdive informace tak se tu popral muj pribuzny s partnerem me pribuzne.Ja dorazil az potom a v te dobe jsem nevedel co se deje tak sem chtel vedet informace co se stalo a co jim je.Policiste me vyzvali abych ustoupil a ja si stal za svym ze chci informace.Pote me policiste zatkli za neuposlechnuti vyzvy.Nikoliv kvuli nadavkam nebo ze jsem policisty a zachranare ohrozoval.Tak to stoji v protokolu.Proto prosim aby jste clanek opravili.Dekuji"

Paní Mili G. k tomuto připsala:
"A napadeni zachranaru? To snad nemuzete myslet ani vazne?!Chtela bych vedet, co k tomu dodala policie?? A precist si pravdive informace!!!"

Co na to policie?

Poprosili jsme tedy mluvčí policie o vyjádření k tomu, co se na místě skutečně dělo, abychom mohli posoudit, zda se naše svědkyně skutečně mýlila.

     "Dne 10.12. v 00.26 hodin byli policisté vysláni do Rybářské ulice 7, kde se prali dva muži. Na místě již byla posádka ZZS. V době našeho příjezdu byly na místě tři osoby, pětadvacetiletý muž se svou třicetiletou sestrou a její šestadvacetiletý partner.
     25letému muži jsme naměřili 2,39 promile a tento muž nám uvedl, že se popral se svým švagrem kvůli své sestře, k potyčce mělo dojít z důvodu nevěry švagra. Tento muž také utrpěl tržné poranění ucha.
     Žena nám uvedla, že dnes s rodinou popíjeli v restauraci, kde se její přítel věnoval jiné ženě. Z tohoto důvodu si myslela, že jí její přítel s touto ženou podvádí. Řekla o tom svému bratrovi, který si o celé věci šel s jejím přítelem popovídat ven před restauraci. Za chvíli šla za nimi ven, ale to už se chlapi  prali. Tato žena nadýchala 0,83 promile. Šestadvacetiletý muž uvedl, že byl napaden svým švagrem, tento muž utrpěl lehké oděrky a 
jemu jsme naměřili 1,52 promile
     Vzhledem k tomu, že na místě bylo větší množství opilých osob, byly přivolány další hlídky, aby zajišťovaly bezpečnostní a taktickou podporu. Během šetření celé věci z hloučku osob mezi zasahující policisty a ošetřující záchranáře přistoupil muž, který hlasitě na hlídky a záchranáře pokřikoval a domáhal se vstupu do sanitního vozidla, kde probíhalo ze strany ZZS ošetřování. Přes opakované výzvy se muž neustále snažil zasahovat do úkonů policistů a práce ZZS a byl vulgární. 
     Opakované výzvy PČR, aby svého jednání zanechal, byly bohužel marné. Nakonec dotyčného muže další přítomní dva podnapilí muži začali odvádět pryč, tento se jim vytrhl a postavil se bojového postoje proti hlídce a stále zasahujícím vulgárně nadával, pokoušel se vracet zpět do vymezeného prostoru.
     Proti tomuto muži musely být nakonec v souladu se zákonem použity donucovací prostředky a byl ztotožněn jako dvaatřicetiletý Plzeňan," podrobně uvedla mluvčí policie.

Redakce

     Vzhledem k tomu, že se naše verze příběhu sestavená z informací získaných bezprostředně po incidentu přímo na místě nijak významně neliší od oficiální zprávy Policie ČR, vyjma toho, že svědkyně zřejmě špatně pochopila, kdo byl vlastně komu nevěrný, považujeme stížnost pana Luďka P. a paní Mili G. za neoprávněnou.