Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Třicet čtyři pokut a jeden muž v policejní cele

Při noční kontrolní akci revizorů na Borských polích byl policisty zadržen jeden cizinec

27. dubna 2023 18:07 , aktualizace 18:59

Cizinci Zadržení pachatele


     Včera večer proběhla v Plzni další společná akce revizorů, policistů a strážníků zaměřená na kontrolu pracovníků továren na Borských polích. Akce se zúčastnilo osm revizorů, čtyři policisté z oddělení Cizinecké policie, tři policisté z Oddělení hlídkové služby a čtyři strážníci.

     Akce začala v devět hodin večer na zastávce Cínová v Borské ulici, nejprve ve směru na Borská pole a po desáté hodině ve směru opačném. Při hodinu a půl trvající akci revizoři přistihli celkem 34 černých pasažérů, z čehož bylo 8 cizinců. "Bylo uděleno celkem 34 pokut z nichž 5 cestujících zaplatilo na místě," sdělil nám vedoucí přepravní kontroly.

     Výsledky této akce bohužel nijak nevybočují z normálu a asi bychom o ní nepsali, kdyby při ní nedošlo k poněkud úsměvné události. Jeden z černých pasažérů pocházející z Ukrajiny u sebe neměl žádný doklad totožnosti, takže ho revizoři ke ztotožnění předali policistům. Mladý muž nabídl, že zavolá svého kamaráda, který mu doklady přiveze, policisté jeho návrh odsouhlasili a jen chvíli po jeho telefonátu skutečně přijel další Ukrajinec s mladíkovým pasem.

     Celá věc tak měla skončit jen pokutou pro mladého muže, který jel načerno. Jenže policisté zkontrolovali i totožnost mladého muže, který doklady přivezl a ukázalo se, že v České republice nemá co dělat. "Kontrolou cestovního pasu devětadvacetiletého muže bylo zjištěno, že nemá platné povolení k pobytu v ČR a zároveň i překročil povolenou dobu pobytu na území Schengenského prostoru. Cizinec byl proto umístěn do cely do doby provedení dalších úkonů," uvedla nám tisková mluvčí policie.



Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.