Foto

Hysterické volání ženy o pomoc způsobilo pozdvižení v centru Plzně

Útěk, křik, napadání, předstírání umírání a hádka se strážníky i policisty a to vše kvůli naprosté banalitě

Autor: Karel Aleš středa 15. května 15:09 , aktualizace 15:15

Cizinci Napadení Zadržení pachatele

Partner článku – Autocentrum Jan Šmucler


     Několik čtenářů nás upozornilo na událost, ke které došlo v Riegrově ulici v Plzni včera před osmou hodinou ráno. Podle svědků zde dva muži drželi ženu, která hystericky křičela o pomoc, že ji chtějí zabít, a celou situaci ukončil až příjezd městské i státní policie.
     "Drželi jí tam u lavičky a ona řvala, jak kdyby ji podřezávali. Nevím co se tam dělo, ale běželi tam asi čtyři měšťáci a pak přijela policie. Pak ta ženská řvala i na policajty, sice česky, ale byl slyšet silný přízvuk" popsala nám jedna ze svědkyň s tím, že má samozřejmě obavy, zda opět někdo v Plzni nepřepadává ženy.

     Nám se podařilo zjistit, že celý incident nebyl přepadením, jak se několik lidí pochopitelně domnívalo, ale naprosto neuvěřitelně teatrální scénou černé pasažérky.

     Mladá žena z Ukrajiny totiž na zastávce Sulislavská nastoupila s kamarádkou do autobusu linky 56, posadila se a neobtěžovala se zakoupit si jízdenku. K prodejnímu automatu se vydala až téměř o dvě zastávky později, když si všimla, že ve voze probíhá dopravní kontrola a revizoři právě pokutují jiného černého pasažéra.
     Revizoři si ale ženy samozřejmě všimli také, a protože bylo zcela zjevné, že měla na nákup lístku dost času, zastavili ji a vyzvali k předložení dokladu totožnosti. Žena s revizory odmítala spolupracovat a z vozu na zastávce Sady Pětatřicátníků, kam mezitím autobus dojel, nechtěla vystoupit. Vystoupila až ve chvíli, kdy si revizoři na pomoc se ztotožněním ženy přivolali hlídku policie, na tu se jí ale zřejmě nechtělo čekat, tak začala ze zastávky utíkat do Riegrovy ulice.

     Revizoři ženu pronásledovali a po chvíli i dostihli. "Utíkala tu taková silnější slečna v brýlích a za ní dva muži, kteří na ní křičeli ať zastaví. Jeden jí doběhl a chytil za rameno, sotva se jí ale dotkl, začala vřeštět, padla na zem a předváděla, že snad umírá. Oni jí pomohli se zvednout, ale začala do nich mlátit pěstmi a kopat, než jí jeden chytil za ruce. Jen jí držel, aby přestala dělat blbosti, ale zase začala kvičet, jak jí děsně ubližuje, a hroutit se na zem. Zase ji zvedli, ale začala je opět mlátit a chtěla utéct, takže jí přitlačili na lavičku, než přiběhli strážníci, které někdo na to divadlo upozornil," popsal nám muž pracující v ulici celý incident.

     "Ještě se tu do toho z balkonu montoval nějaký pitomec, který nejprve nadával revizorům a pak i strážníkům," doplnil ještě muž.

     Následně na místo dojela i hlídka policistů přivolaná revizory a celou věc si převzala k řešení. Strážníci přes kolegu dohlížejícího na městský kamerový systém potvrdili, že revizoři se vůči ženě ničeho nedopustili a jednání ženy bylo na místě vyřešeno pokutou. 

     Od revizorů byla ženě udělena pokuta za jízdu na černo, která byla, protože ji nezaplatila na místě, navýšena na 1200 korun a také přirážka za hrubé porušení přepravních podmínek ve výši 1500 korun.

Autocentrum Jan Šmucler

Autocentrum Jan Šmucler Naší vizí je být exkluzivním rodinným dealerstvím, které se výrazně odlišuje od konkurence a svými službami a péčí ji vysoce převyšuje.