Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Vážná nehoda na sjezdu z dálnice D5

Řidič nezvládl řízení a zezadu narazil do kamionu

25. září 2022 19:48 , aktualizace pondělí 26. září 10:22

     Dnes v podvečer před půl sedmou došlo na čerpací stanici Shell na dálnici D5 u Rokycan ve směru z Prahy na Plzeň k dopravní nehodě, při které řidič vozu Toyota ve vysoké rychlosti nezvládl výjezd z dálnice, najel na vodící zábrany, přerazil dopravní značku, s vozem doslova přeskočil retenční nádrž a nakonec narazil do návěsu zaparkovaného kamionu.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněného řidiče s francouzským původem. "Muže narozeného v roce 1974 jsme se středně těžkými zraněními, ale při vědomí transportovali na Akutní zónu Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla nám tisková mluvčí záchranářů.

     Podle policie měl řidič test na přítomnost alkoholu negativní a příčinou nehody dle všeho byla nepřiměřená rychlost. Spolujezdci ve voze naštěstí při nehodě zranění neutrpěli.


Shodou okolností na protější čerpací stanici došlo 7. září k velice podobné nehodě

Řidič nezvládl vjezd na čerpací stanici

      Ve středu 7. září v podvečer došlo na čerpací stanici Shell na dálnici D5 u Rokycan ve směru z Plzně na Prahu k dopravní nehodě. Řidič vozu Dacia ve vysoké rychlosti jen těsně minul retenční nádrž, smetl její zábradlí a narazil do stromu.

     Na místo vyjeli policisté a vzhledem ke zranění řidiče i záchranáři, kteří muže narozeného v roce 1987 ošetřili a transportovali do nemocnice.

     Podle svědka jelo vozidlo v připojovacím pruhu od Rokycan, řidič zrychloval, ale nikdo ho prý nechtěl pustit, takže se rozhodl raději sjet na čerpací stanici, což však nezvládl a havaroval. Mluvčí policie poté informace ještě doplnila, že řidič měl test na alkohol negativní a příčina nehody byla vysoká rychlost.






 



Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.