Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Šílenec na Slovanech ohrožoval desítky lidí - policie nyní uvolnila i video z jeho pronásledování

Policisté museli vozidlo zablokovat a nebezpečného řidiče z něj doslova vyvléci násilím

30. března 2023 17:20 , aktualizace 17:24

Drogy Zadržení pachatele


     Nejsledovanějším článkem včera byl bezesporu ten o zfetovaném šílenci řádícím s autem na Slovanech. Policie nyní uvolnila i video z jeho pronásledování. 

Původní článek s novým videem

     Ve středu odpoledne před šestou hodinou došlo v Plzni na Slovanech k naprosto nepochopitelnému jednání. Po Koterovské třídě řádil muž ve vozidle Dacia a mimo jiné jezdil v protisměru či po chodnících, přičemž ohrožoval desítky chodců i posádky ostatních vozidel.

     Následně muž s vozidlem najel do prostoru čerpací stanice Shell, kde začal jezdit v kruzích mezi stojany a opět ohrožoval všechny přítomné.
     V té době již na místo jely tři hlídky policie. Když řidič policisty spatřil, začal před nimi ujíždět směrem ven z Plzně, po asi půl kilometru se ale otočil, začal se vracet zpět do Plzně a znovu se vrátil na čerpací stanici, tentokrát již s policisty v těsném závěsu.

Policie nyní uvolnila i video z pronásledování řidiče


     Při snaze znovu z čerpací stanice vyjet řidič nezvládl řízení a narazil do obrubníku, načež policisté Dacii v prostoru výjezdu z čerpací stanice zablokovali. Muži se ale z vozu nechtělo, takže policisté proti řidiči museli použít donucovací prostředky a doslova ho, i přes jeho značný odpor, z vozu vyvléci násilím.

     "Vjel sem s tím cirkusem a začal smykovat mezi stojany jako magor, několikrát chyběl jen kousek k nárazu do čerpacího stojanu nebo někoho z tankujících řidičů. Pak přijely policejní auta a pronásledovaly ho směrem k Olympii, ale za chvíli byli všichni zpátky. To tu ten šílenec málem do jednoho z policejních aut naboural a pak to narval do obrubníku. Policajti ho z toho auta museli vytáhnout okýnkem," popsal nám jeden ze svědků celé události.

     Policisté zjistili, že muž je narozený v roce 1979, a když se alespoň trochu uklidnil, podrobili to testu na přítomnost alkoholu, který byl negativní. Opačně ale reagoval test na drogy, který u muže indikoval pervitin a kokain. 

     Vzhledem k tomu, že mužovo chování bylo, velmi mírně řečeno, velice podivné a vykazoval silné známky špatného psychického stavu, policisté na místo přivolali raději i záchranáře. Ti muže vyšetřili a rozhodli o nutnosti jeho převozu na psychiatrii, kam byl následně transportován, samozřejmě za nepřetržité eskorty policistů.

     "U muže byl nařízen odběr krve a případem se v tuto chvíli zabýváme," uvedla nám mluvčí policie.

Vozidlo, se kterým muž řádil, mělo velmi zvláštní výzdobu


 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.