Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Při nehodě zemřeli dva bratři i jejich kamarádka

Řidič Dodge během předjíždění nezvládl řízení, dostal smyk, vyletěl ze silnice, narazil do stromu a jeho vozidlo se změnilo v ohnivou kouli

pondělí 15. ledna 17:15 , aktualizace úterý 16. ledna 00:51

Hasiči Nehody Policie Smrt Záchranáři

     V pátek 12. ledna jsme informovali o tragické dopravní nehodě u Hazlova na Chebsku, která si vyžádala tři lidské životy. Nyní k této události policie uvolnila další informace.


     K nehodě vozu Dodge došlo v pátek po jedné hodině odpoledne poté, co řidič nebezpečně předjížděl několik vozů v úseku s dvojitou plnou čarou a přes horizont si nevšiml protijedoucího vozu. Když se pak snažil zařadit, nezvládl řízení, dostal smyk a vyletěl ze silnice, kde narazil do stromu a jeho vozidlo se okamžitě změnilo v ohnivou kouli.

     Z místa bylo hlášeno zranění a zaklínění osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a silnice byla zcela uzavřena.

     Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a vyprostili z vozu muže, u kterého ale bylo následně zjištěno, že utrpěl zranění neslučitelná se životem. 
     Utrpěným zraněním podlehla i žena (v některých médiích chybně uváděno, že šlo o muže), kterou museli hasiči z místa spolujezdce vyprostit pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů a další muž, který byl v průběhu zásahu nalezen několik metrů od vozidla, kam ho zřejmě vymrštil náraz.

     Podle našich informací ve voze cestovali dva čeští bratři a mladá žena pocházející z Ukrajiny. Policisté se nejprve domnívali, že vůz řídil mladší z bratrů, následným šetřením ale vyšlo najevo, že za volantem vozu měl sedět starší z nich.

     "Na silnici číslo 1/64 poblíž obce Hazlov na Chebsku došlo ke smrtelné dopravní nehodě. K té mělo dojít tak, že devětadvacetiletý řidič osobního automobilu značky Dodge, který jel ve směru na Aš, při předjíždění několika vozidel nepřizpůsobil rychlost stavu a povrchu pozemní komunikace, při zařazení do svého jízdního pruhu dostal s vozidlem smyk a vůz nekontrolovatelně vyjel mimo silnici. Následně došlo k nárazu do stromu, po kterém došlo k výbuchu přední části osobního automobilu," uvedl nám dnes mluvčí policie s tím, že devětadvacetiletý řidič vozidla značky Dodge svým zraněním na místě bohužel podlehl a zraněním neslučitelným se životem na místě podlehli i jeho dva spolujezdci, dvaadvacetiletý muž a pětadvacetiletá žena.

     Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření. Podle svědka, který se na výzvu policie ozval, řidič vozu opakovaně nebezpečně předjížděl a jak je zachyceno na videu, nezvládl zařazení do svého pruhu, když mu hrozil střet s protijedoucím vozem, jehož řidič ho přes horizont viděl až na poslední chvíli. Vlivem smyku pak vyjel Dodge vlevo mimo vozovku, kde vůz narazil do stromu a explodoval.