Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Afghánec se pokusil zabít dvě ženy, a když myslel, že jedna z nich je mrtvá, druhou znásilnil

Soud dnes Asmatu Širzádovi za dvojnásobný pokus vraždy a znásilnění vyměřil výjimečný trest

24. března 2023 14:41 , aktualizace úterý 20. června 15:28

Cizinci Napadení Sexuální deviant Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Před plzeňským krajským soudem dnes dopoledne stanul čtyřiadvacetiletý Afghánec Asmat Širzádov, který byl obviněn z dvojnásobného pokusu vraždy a znásilnění.

     K tomuto děsivému případu došlo na konci silvestrovské noci, tedy již 1. ledna 2022 ve tři ráno, kdy Asmat Širzádov, uprchlík z Afghanistánu mající azyl v Německu, přijel do Karlových Varů slavit silvestr a své narozeniny.

     Podle obžaloby se Širzádov v průběhu noci seznámil se sedmatřicetiletou místní ženou. Kolem třetí hodiny ráno s ní pak odešel z restaurace do nedalekého lesa poblíž vlakového nádraží, kde na ní zaútočil nožem a pobodal jí do břicha a hrudi, a zatímco žena krvácela na zemi, Širzádov z místa utekl.  

     Těžce zraněná žena se z posledních sil dopotácela zpět do restaurace, kde upadla do bezvědomí a utrpěná zranění přežila jen díky včasnému transportu do nemocnice a okamžité operaci.

     Širzádov o něco později o několik ulic dál potkal teprve devatenáctiletou dívku, kterou natlačil na plot a s nožem v ruce jí nutil k pohlavnímu styku. Dívka se nejdřív pokusila o útěk, Širzádov ji ale strhl na zem a škrtil, dokud neupadla do bezvědomí. Poté ji částečně svlékl a znásilnil. 
     Dívka se probrala až poté, co Širzádov z místa utekl a požádala o pomoc kolemjdoucího.

     Policistům se Širzádova podařilo dopadnout necelé dvě hodiny po druhém útoku, a to i díky kamerovým záznamům, ze kterých zjistili jeho výrazný oděv.

     Širzádov se před soudem hájil, že si nic nepamatuje, že byl opilý a že mu zřejmě někdo musel něco hodit do pití. Při zadržení nadýchal 1,23 promile. 
     Soud dnes muže uznal vinným a odsoudil ho k výjimečnému trestu 22 let ve věznici se zvýšenou ostrahou a následnému vyhoštění ze země na dobu neurčitou.


Původní článek:

První ženu pobodal a v domnění, že zemřela, druhou znásilnil


     Třiadvacetiletý Afghánec, který do Karlových Varů přijel slavit konec roku z Německa, pobodal jednu ženu a další pak znásilnil. "Cizinec se během noci seznámil s místní sedmatřicetiletou ženou a krátce po třetí hodině ranní na ni měl zaútočit v lesním porostu poblíž restauračního zařízení. Cizinec, který měl útočit s úmyslem ženu usmrtit, jí měl způsobit vážná bodnořezná poranění a z místa utéct," uvedl k útoku mluvčí policie s tím, že vážně zraněná žena se s vypětím všech svých sil dovlekla do několik set metrů vzdálené restaurace, kde upadla do bezvědomí.

     Zde si ženu převzali záchranáři, zjistili u ní bodné rány do oblasti hrudníku i břicha a transportovali ji ve velice vážném stavu do nemocnice.

     Ihned po přijetí oznámení o útoku na výše uvedenou sedmatřicetiletou ženu operační důstojník policie vyslal maximální počet hlídek k místu, kde byla žena nalezena. V krátké době získali policisté přibližný popis pachatele, po kterém ihned začali intenzivně pátrat.

Když myslel, že jeho oběť zemřela, druhou znásilnil

     Bohužel krátce poté Afghánec, který si myslel, že jeho první oběť útok nepřežila, potkal o několik ulic dále nedaleko autobusového nádraží teprve devatenáctiletou dívku, kterou začal ohrožovat stejným nožem, kterým před tím pobodal ženu, a přitom po ní požadoval sex.
     Dívka odmítala, bránila se a tak ji Afghánec zbil tak, že upadla do bezvědomí. Dvaadvacetiletý cizinec poté dívku znásilnil a z místa utekl. 

     "V průběhu pátrání po pachateli útoku na sedmatřicetiletou ženu jsme přijali oznámení o znásilnění devatenáctileté dívky, která byla po útoku pachatele nějakou dobu v bezvědomí. Velmi krátce po přijetí tohoto druhého oznámení byl v rámci intenzivního pátrání karlovarských policistů podezřelý muž zadržen a podroben orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,23 promile," pokračoval mluvčí policie.

     Afghánec byl umístěn do policejní cely, kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a zvlášť závažného zločinu znásilnění.
     Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což státní zástupce akceptoval.

Jedna z jeho obětí je stále v ohrožení života

     Zdravotní stav znásilněné dívky se pomalu zlepšuje a již mohla být z nemocnice propuštěna. Bohužel informace o pobodané ženě nebyly nijak dobré, podle našeho dobře informovaného zdroje ji do nemocnice přivezli doslova za pět minut dvanáct.
     Žena podstoupila několik hodin trvající operaci, během které lékaři složitě bojovali o její život. Podle tohoto zdroje bohužel žena stále ještě nemá vyhráno a pořád zůstává ve vážném stavu i ohrožení života.

     V neděli večer eskorta přivezla obviněného cizince k soudu, který shledal vazební důvody a mladý muž byl vzat do vazby. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let, a nebo výjimečný trest.

Úvodní foto: Plzeňský deník
Další foto a video: PČR


  



 



Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.