Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Ženu svázal, znásilnil, vyfotil se s ní a fotku poté poslal jejímu bývalému příteli

Soud dnes poslal recidivistu Jana K. za zvláště surové znásilnění do vězení na sedm a půl roku

Autor: Petr Novák pondělí 22. dubna 17:07 , aktualizace úterý 23. dubna 12:00

Právo Sexuální deviant

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Dnes padl rozsudek v soudním procesu s Janem K., kterého žaloba vinila hned z několika trestných činů včetně znásilnění.

     Podle obžaloby se měl pětatřicetiletý Jan K. činů dopustit v prosinci roku 2022 v bytě své tehdy šestadvacetileté známé na Karlovarsku, kde měl po návštěvě při loučení ženu zatlačit na postel, povalit ji a chtít spoutat lepící páskou. Žena se pochopitelně bránila, ale obviněný ji chytil pod krkem a začal rdousit, takže začala upadat do bezvědomí a přestala se bránit.
     Jan K. měl poté ženu spoutat, zafixovat jí roztažené nohy pomocí násady koštěte, kleknout si na ní a začít masturbovat, přičemž měl poškozenou navíc natáčet na mobilní telefon. Dále se měl obviněný opakovaně pokoušet vložit svůj pohlavní úd do úst a konečníku ženy a rovněž na ní vykonal pohlavní styk. Po celou dobu jí přitom nadával, bil jí páskem přes stehna a hýždě a několikrát ji udeřil do hlavy. Při odchodu z bytu pak ženě řekl: "Teď už si to můžeš hodit!"

     Obzvláště šílené pak bezesporu je, že při znásilnění Jan K. ženu vyfotil na její mobilní telefon a tuto fotografii následně zaslal jejímu bývalému příteli.

     Podle výpovědi napadené ženy, u které se po útoku rozvinula posttraumatická stresová porucha, byla celá věc pomstou za rozchod, kdy měl podle ní Jan K. dojem, že se žena vrátí k bývalému příteli a tímto jí návrat chtěl znemožnit.

     Již dříve za ublížení na zdraví odsouzený Jan K., který má rodinu a dítě, naopak před soudem tvrdil, že byl styk se ženou dobrovolný, že spolu běžně provozovali BDSM praktiky, a že si žena znásilnění vymyslela až poté, co poslal fotku jejímu bývalému příteli.

     Státní zástupkyně v obžalobě navrhla, aby byl v případě uznání viny za trestné činy znásilnění a neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací obžalovanému uložen trest odnětí svobody ve výměře sedm let se zařazením do věznice s ostrahou, trest propadnutí věci a ochranné léčení sexuologické. Zmocněnkyně poškozené navíc žádá 300 tisíc korun za psychickou újmu způsobenou ženě.

     Krajský soud v Plzni dnes rozhodl a za výše uvedené činy poslal obžalovaného do vězení na 7,5 roku. Dále se Jan K. musí podrobit ochrannému sexuologickému léčení a poškozené uhradit 300 tisíc korun za psychickou újmu.


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.