Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet vlaku s mužem a psem

V Českém údolí v Plzni zasahují všechny záchranné složky

16. března 2023 17:44 , aktualizace 19:12


     Dnes před půl šestou odpoledne došlo v Plzni v Českém údolí na trati číslo 170 vedoucí z Klatov do Berouna ke střetu vlaku R 773 se psem a mužem. Na místo samozřejmě okamžitě vyjeli policisté, záchranáři, Drážní a plzeňští hasiči.

     Po příjezdu na místo se ukázalo, že zde mladý muž společně se ženou venčili fenku německého ovčáka a ta náhle vběhla na koleje. Bohužel v té chvíli přijížděl rychlík. Muž se ještě na poslední chvíli pokusil psa zachránit, ale vlak fenku smetl a při tom srazil i muže.

     Zatímco fenka přímý náraz vlaku nepřežila a na místě uhynula, muž měl více štěstí a střet s bokem vlaku přežil. Bohužel ale utrpěl vážná zranění a skončil v péči záchranářů. "My jsme převzali muže, který utrpěl vážná zranění, konkrétně trauma horní části těla, již stabilizovaného a při vědomí jsme jej transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín," uvedla nám mluvčí záchranné služby.


 


Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.