Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Útočící Ukrajinec pobodal tři muže

Útočníkovi ze Stříbra hrozí až dvanáct let vězení - aktualizace včerejšího článku

4. prosince 2023 17:40 , aktualizace 17:41

Alkohol Cizinci Napadení Policie Ubytovny Záchranáři Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Včera jsme informovali o napadení na ubytovně ve Stříbře, během kterého byli útočícím Ukrajincem vážně pobodáni tři muži, podle našich informací také Ukrajinci. Policie dnes k tomuto případu uvolnila další informace.  

     "V sobotu krátce před devátou hodinou večer jsme na tísňové lince policie přijali oznámení o fyzickém napadení několika mužů v prostorách ubytovny v obci Stříbro. Dvaačtyřicetiletý cizinec po předchozí slovní a fyzické rozepři napadl nožem tři muže ve věku 21 let, 20 let a 19 let. Způsobil jim bodnořezná poranění hrudníku, zad a horních končetin," upřesnila dnes tisková mluvčí policie s tím, že zranění si vyžádala letecký transport dvou ze tří zraněných a následný velmi náročný zákrok lékařů v plzeňské fakultní nemocnici.


    "Operační důstojník na místo vyslal několik policejních hlídek, tachovské kriminalisty a také výjezd krajských kriminalistů, kteří si případ převzali. Podezřelý muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Podrobil se dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 1,57 promile alkoholu v dechu," doplnila mluvčí policie.

    Na místě byly zajištěny kriminalistické stopy, kriminalisté vyslechli další osoby a přibrali i soudní znalkyni z odvětví soudní lékařství. Poté dnes zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého Ukrajince, kterého obvinili ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.
    Za to, že svůj čin spáchal na dvou a více osobách, mu podle ustanovení trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let. Kriminalisté státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.


O případu jsme včera informovali v článku: 

Tři pobodaní během noční rvačky

     V noci na neděli před devátou hodinou došlo ke rvačce několika Ukrajinců na ubytovně v bývalých kasárnách ve Stříbře. Na místo vyjely všechny dostupné hlídky policie a vzhledem ke zranění několika mužů samozřejmě i záchranáři.

     Na místě byli nalezeni pobodaní a pořezaní tři mladí Ukrajinci, dva měli bodné rány v hrudníku a třetí v paži a v rameni.
     Pro dva z nich musel letět vrtulník LZS, který přistával na křižovatce Třídy 5. května x Na Vinici.

     „Tři muže jsme transportovali s bodnořeznými poraněními na Urgentní příjem do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín, dva z toho letecky,“ uvedla nám mluvčí záchranářů. 

     Vyšetřování události si během noci převzali kriminalisté a na objasnění případu v tuto chvíli usilovně pracují. „Přijali jsme oznámení o fyzickém napadení mezi několika muži na ubytovně ve Stříbře. V tuto chvíli s ohledem na počátek trestního řízení nemůžeme uvést žádné další podrobnosti,“ doplnila mluvčí policie.

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.