Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Muž se před záplavami na Chodském náměstí schoval na stromě

Vyděšeného muže z koruny stromu dostávaly všechny záchranné složky

Autor: Jana Holá středa 21. února 17:47 , aktualizace 17:49

Hasiči Městská policie Policie Záchranáři

Partner článku – Vyresme.cz


     Včera večer přijali strážníci na operačním oddělení velmi neobvyklé oznámení o muži, který již delší dobu sedí na větvi v koruně stromu na Chodském náměstí v Plzni, a to ve výšce minimálně pět metrů.

    "Protože muži hrozila újma na zdraví, strážníci okamžitě vyrazili na místo oznámení prověřit. Po příjezdu hlídka muže skutečně na označeném místě našla a strážníci začali muže přesvědčovat, aby slezl dolů," popsala nám mluvčí městské policie.

        Muž se strážníky sice komunikoval a za své jednání se omlouval, dolů ale slézt odmítal a vysvětloval, že se na zem sestoupit bojí, protože jsou záplavy.

     "Strážníci vyzkoušeli všechny možnosti, jak muže přesvědčit, ale ani přesto se muž dolů nedostal. V obavě o mužům život a zdraví byl na místo přivoláni hasiči a státní policie a vzhledem k psychickým problémům dotyčného i Zdravotnická záchranná služba," pokračovala mluvčí městské policie.

      Společnými silami se ho pak podařilo přesvědčit, aby ze stromu slezl po přistaveném výsuvném žebříku. "Když muž stál pevně nohama na zemi, byla u něj provedena dechová zkouška a orientační test na přítomnost drog a v obou případech s negativním výsledkem. Čtyřiapadesátiletý muž ale jevil známky halucinací, byl ve velmi špatném psychickém stavu a téměř se neorientoval v čase a místě. Z těchto důvodů si jej na místě ihned převzala Zdravotnická záchranná služba a transportovala jej do nemocnice," doplnila ještě mluvčí. 

Foto MP


Vyresme.cz

Jsme společnost, která se skládá z odborníků jejichž znalosti pokrývají veškerá témata finančního trhu od investování, financování, pojištění až po zajištění prodeje či pronájmu nemovitostí. Jsme společností, která se stará o pomoc jak fyzickým tak právnickým osobám.