Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Bezohledný taxikář ohrozil několik řidičů

Článek "Bezohledný taxikář ohrozil několik řidičů" byl aktualizován o vyjádření majitele společnosti

26. února 2023 17:51 , aktualizace 20:26

Doprava

     Na naši redakci se obrátil další čtenář s velice nepříjemným zážitkem, který jako řidič prožil včera odpoledne kolem půl páté na výpadovce z Plzně na Plasy jeho kolega (čas na kameře není přesně nastaven).  

"Dobrý den,
    každý, kdo zná silnici číslo 27, si u odboček na Třemošnou a Horní Břízu dává zvýšený pozor, protože jde o místo častých a vážných dopravních nehod. Že tam ale jako blázen pojede taxikář, tedy profesionální řidič, kterého volant živí, to by mě nenapadlo. Ke všemu ještě, když ve voze veze zákazníky!
    Posílám video, co se včera stalo kolegovi z práce, podívejte se sami, nejenže mu musel uhnout, ale pak taxikář svým bezohledným předjíždění ohrožoval i další řidiče. Zvláště na konci videa je jasně patrné, že kdyby mu oba řidiči neuhnuli až na krajnici, měli bychom tam další hromadnou nehodu a možná, že i s mrtvými."


     Video jsme předložili dopravnímu expertovi, který nám uvedl, že řidiči za jednání zachycené na videu hrozí 5 - 10 tisíc korun pokuty a 6 měsíců až 1 rok zákaz řízení a důrazně doporučil autorovi videa, aby záznam neprodleně předal dopravní policii.

Krátce po vydání článku se nám ozval přímo majitel společnosti, pro kterou toto vozidlo jezdí. Toto vyjádření bez jakýchkoli úprav přikládáme:

Vyjádření majitele společnosti

    Na základě videa, které nám bylo zasláno s tím, že by se údajně mělo jednat o naše vozidlo, jsme se rozhodli vyjádřit. Především bychom chtěli poděkovat všem zúčastněným řidičům za pohotovou reakci, díky které nedošlo ke kolapsu. Také bychom chtěli poděkovat autorovi videa, díky kterému můžeme prošetřit celou situaci a do budoucna zabránit podobným incidentům. Absence střešní svítilny dokazuje, že vozidlo nebylo ve službě, tudíž se nejednalo o přepravu zákazníků, takže tímto v tuto chvíli můžeme vyloučit ohrožení zákazníků Eldar TAXI.
     Toto chování řidiče černého vozu je absolutně nepřípustné, a proto celou záležitost pečlivě prověříme a vyvodíme z ní patřičné důsledky.



 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.