Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Uřezaná hlava i genitálie a další příšerná zohavení

Přinášíme nové a bohužel také příšerné detaily případu těla nalezeného v řece v Plzni

16. ledna 2023 15:23 , aktualizace středa 18. ledna 19:40

Smrt

     Kriminalisté stále usilovně pracují na případu děsivého nálezu bezhlavého těla ze čtvrtečního rána minulého týdne, který se bezesporu stal nejsledovanějším případem poslední doby. Již ve čtvrtek na místě bylo jasné, že se bude jednat o velmi závažný případ, protože jeho šetření okamžitě převzali krajští kriminalisté, kteří řeší ty nejzávažnější trestné činy včetně vražd.

     Jak jsme slíbili, případ dále pečlivě sledujeme a nyní přinášíme nové informace, tedy i ty, které nebylo možno zveřejnit minulý týden, abychom nenarušili probíhající vyšetřování. 

Uřezaná hlava i genitálie

     Těžko bychom v plzeňské historii hledali podobně děsivý čin. Tělo, které bylo ve vodě přibližně tři týdny až měsíc, bylo totiž strašlivě zdevastované. Krom oddělené hlavy měl muž uříznuté genitálie, bodnořezné rány v trupu i na hýždích a další rozsáhlé, jen těžko publikovatelné zohavení.

     Kriminalisté samozřejmě stále pátrají po chybějících částech těla zemřelého muže a zároveň zjišťují jeho totožnost. Jistá vodítka již podle našich informací samozřejmě mají, vše ale musí potvrdit výsledky testů DNA, na které policisté nyní čekají. Podle těchto, zatím ale oficiálně nepotvrzených, informací by se mohlo jednat o třiatřicetiletého Slováka, který nějakou dobu žil v Plzni a mezi bezdomovci byl znám pod přezdívkou Čobol.

     Námi oslovený psycholog uvedl, že osoba, která toto způsobila, bude mít velmi silné sadistické sklony, protože takovéto zohavení není u běžných sadistů běžné a s velikou pravděpodobností bude mít pachatel k zemřelému nějaký vztah.

     "K případu nálezu těla v řece Berounce s ohledem na probíhající úkony trestního řízení nemůžeme v tuto chvíli poskytnout žádné informace, ale jakmile to bude možné, neprodleně budeme o vývoji případu informovat," uvedla nám dnes tisková mluvčí policie s tím, že se, vcelku pochopitelně, policie nebude vyjadřovat k děsivým detailům zohavení těla.



Původní článek

     Ve čtvrtek 12. ledna si náhodný kolemjdoucí u řeky Berounky v Plzni Doubravce, přímo pod Lávkou u Svatého Jiří vedoucí z Doubravky na Bílou Horu za soutokem Úslavy a Berounky, všiml na hladině plovoucího těla muže.

     Na místo vyjely všechny záchranné složky, hasiči tělo vynesli z vody, ale muži již bohužel vzhledem k devastačnímu zranění, konkrétně dekapitaci, samozřejmě nebylo pomoci a lékař mohl pouze konstatovat jeho smrt. Na místo proto vyjeli kriminalisté a povolán byl i koroner k ohledání těla. 

     Policisté uzavřeli místo nálezu a prohledávali okolí, kde pátrali nejen po hlavě zemřelého, ale také po veškerých dostupných stopách, které by mohly přispět objasnění mužova úmrtí.
     „Okolnosti úmrtí muže jsou v současné době předmětem šetření, byla nařízena soudní pitva a případem se intenzivně zabýváme,“ uvedla ve čtvrtek tisková mluvčí policie.
     K Lávce u Svatého Jiří byl mimo jiné povolán i policejní psovod se speciálně vycvičeným psem, koryto řeky propátrávali hasiči na člunu i policejní potápěči, přizváni byli specialisté z firmy Drony SIT a také soudní znalec.

     Policie dosud neuvedla, zda byla hlava zemřelého nalezena, ale pouze to, že jeho totožnost zatím není známa.
     Podle tiskové mluvčí policie by více informací mohla přinést nařízená soudní pitva, která proběhne v průběhu pátku.