Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Sedmnáctiletý mladík si doma "vypůjčil" auto a jel se projet

Chlapce teď čeká obvinění z trestného činu Neoprávněné užívání cizí věci

25. května 2023 11:45 , aktualizace 13:04

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Včera odpoledne kolem čtvrté hodiny si teprve sedmnáctiletý mladík doma v Touškově bez povolení "vypůjčil" klíčky od vozu Audi A6 a jel se s ním projet. Chlapec měl ale smůlu. Když se značně vysokou rychlostí prohnal Spojovací ulicí v místě, kde je obytná zóna, všiml si ho strážník plzeňské městské policie, který tudy ve svém volnu procházel.

     O chvilku později tentýž strážník uviděl stejné Audi na Školním náměstí a bylo zcela evidentní, že řidičské schopnosti mladého muže za volantem nejsou nijak dobré, protože se nedokázal bez poskakování vozu rozjet. Strážník si samozřejmě řidiče prohlédl pozorněji a pojal podezření, že zřejmě ještě nebude dospělý. 

     Strážník následně mladíkovi zabránil v další jízdě, jeho i ženu, která mezitím k vozidlu také dorazila, vyzval k setrvání na místě, přivolal kolegy z místního obvodního oddělení Policie ČR a mladého neřidiče jim předal.
     Mluvčí policie nám potvrdila, že se uvedeným případem touškovští policisté zabývají a mladíka teď s největší pravděpodobností čeká obvinění z trestného činu Neoprávněné užívání cizí věci, kdy mu v případě odsouzení hrozí trest až dva roky vězení.

Foto: Ilustrační

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.