Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Pátrání

Čtyři muži utekli od těla mrtvého spolujezdce

Policie nyní uvolnila nové informace i fotografie k nedělní tragické dopravní nehodě a zároveň prosí svědky o spolupráci

21. června 2023 11:58 , aktualizace 13:11

Cizinci Dálnice Nehody Pátrání Smrt


     V neděli dopoledne jsme informovali o tragické dopravní nehodě, ke které došlo tentýž den před devátou hodinou ráno na 44. kilometru dálnice D5, tedy zhruba na úrovni Zbirohu, ve směru z Prahy na Plzeň. Nyní přinášíme nové informace.

Vyšetřování nehody a pátrání po svědcích

      Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a případem se dále intenzivně zabývají. Zatím zjistili, že vozidlo mělo v neděli 18. června v pět hodin ráno být spatřeno poblíž hranic se Slovenskou republikou. Dále jelo po dálnicích v České republice přes Břeclav, Brno, Prahu a nakonec ve směru jízdy na Plzeň, kam ale již nedojelo.
     "Velmi by nám pomohly kamerové záznamy z palubních kamer z vozidel případných svědků či kamerové záznamy z blízkosti čerpacích stanic poblíž popisované trasy vozidla nebo jakékoliv další informace k havarovanému vozidlu. Majitelé těchto záznamů se mohou přihlásit na tísňovou linku policie 158," požádali o pomoc veřejnosti policisté.

Průběh nehody

       Podle policistů jel dosud neznámý řidič s vozem značky Opel Astra opatřeným polskou registrační značkou. Z nezjištěných příčin vyjel z jízdního pruhu vlevo ve směru jízdy na nezpevněnou část u středových svodidel, se kterými se střetl levou přední částí vozidla, po střetu strhl řízení prudce vpravo a pokračoval s vozidlem přes levý a pravý jízdní pruh dálnice i odstavný pruh až k pravým krajním svodidlům, se kterými se také střetl.
     Při tomto se vozidlo vymrštilo do vzduchu vpravo mimo těleso dálnice, kde poté narazilo do stromů na snižujícím se travnatém svahu, dopadlo do trávy vpravo ve směru jízdy mimo dálnici a zůstalo zde ležet na pravém boku opřené o strom.
      Po dopadu vozidla z něj byl vymrštěn muž dosud nezjištěné totožnosti a zůstal venku ležet bez známek života.  

Útěk posádky

     Čtyři cizinci, kteří ve voze také cestovali, se nijak nezajímali o mrtvého kamaráda a z místa utekli, ačkoli byli také zraněni. Zhruba do hodiny byli všichni čtyři zajištěni, jednalo se muže narozené v letech 1975, 1996, 1999 a 2001.
     Na místo nehody tak vyjeli i policisté ze Služby cizinecké policie a společně s kriminalisty případ převzali.

Národnost posádky a totožnost mrtvého

     Policisté podle našich informací pracují s verzí, že pravděpodobně jde o Afghánce s tureckými doklady a mrtvý by s největší pravděpodobností měl být Afghánec narozený v roce 1990. Dokud však není vyšetřování ukončeno, tuto informaci policie nemůže oficiálně potvrdit ani vyvrátit.

Foto PČR a HZS

 


Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.