Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Ukrajinec policistům nabídl úplatek 100.000 korun

Policisté překvapeného šestatřicetiletého úplatkáře na místě zadrželi a noc již strávil v policejní cele

Autor: Petr Novák pátek 15. března 14:35 , aktualizace 16:10

Cizinci Vazba Zadržení pachatele

Partner článku – www.rb.cz


     V noci z pondělí na úterý po půlnoci zastavili policisté u Horšovského Týna vozidlo značky Nissan, které řídila ukrajinská řidička. Policisté ženu podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která ukázala více než jedno a půl promile.

     Policisté pochopitelně ženě zakázali další jízdu a celou věc chtěli řešit standardním způsobem, tedy převezením řidičky na odběr krve. S tím ale nesouhlasil ženin spolujezdec, také Ukrajinec, který policistům nabídl úplatek sto tisíc korun, když nebudou jednání řidičky nijak řešit.

     Policisté šestatřicetiletého muže na místě zadrželi pro podezření ze spáchání trestného činu Podplácení podle § 332 a zbytek noci již strávil v policejní cele.
     Následující den policejní komisař zahájil trestní stíhání muže pro trestný čin Podplácení ve druhém odstavci, neboť úplatek byl nabídnut úřední osobě a zároveň podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

      Domažlický soud návrhu státního zástupce vyhověl a ve středu obviněného do vazby skutečně poslal. Muži nyní hrozí trest 1 až 6 roků odnětí svobody.

Foto: ilustrační

www.rb.cz

Jsme tu pro ty, kteří potřebují pomoci vytvořit funkční ledovací kampaň či služby call centra. K tomu využíváme naše weby s celkovou návštěvností 4 000 000 uživatelů a služby profesionálního call centra s databází více než 500 000 živých kontaktů. A to vše Vám může být k dispozici. Poptejte nás!