Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

V Radbuze nedaleko Doudlevecké ulice se utopil muž

Vyšetřování této smutné události si převzali kriminalisté

25. června 2023 20:43 , aktualizace 21:45

Cizinci Smrt


     Dnes odpoledne došlo v Plzni nedaleko Doudlevecké ulice k tragické události. Třiatřicetiletý muž se byl společně se svým otcem koupat v Radbuze a bohužel se začal topit. Zachránit se ho snažil otec, ale ten byl bohužel limitován věkem i svým zdravotním stavem. Na místo okamžitě po nahlášení události vyjížděli záchranáři, policisté i hasiči s člunem.

     Do vody za mužem vyrazil pohotový svědek, vytáhl ho a zahájil TANR, což je resuscitace prováděná laikem a vedená na dálku prostřednictvím mobilu operátorkou záchranné služby. Resuscitaci pak po příjezdu na místo převzali záchranáři, ale ani těm se bohužel nepodařilo u muže obnovit životní funkce a lékař záchranné služby tak musel konstatovat jeho smrt.

     Událost nám potvrdila již i mluvčí policie. Na místo vyjel koroner a vyšetřování této smutné události si převzali kriminalisté. Zemřelý muž byl Ukrajinec.

Aktualizace:

     I když se přes obrovskou snahu všech nakonec muže zachránit nepodařilo, záchranáři děkují pohotovému svědkovi, který jako první zahájil pod telefonickým vedením operátorky ZZS resuscitaci. 

Foto ilustrační z obdobného případu