Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Největší obraz od Trnky patří psům a kočkám

Dvě stě padesát dětí se v Plzni už rok podílí na výrobě obřího obrazu

13. října 2019 10:03 , aktualizace 10:10

Zvířata

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Celé sobotní odpoledne zažíval plzeňský Útulek pro zvířata v nouzi doslova nájezd těch nejmenších výtvarných umělců.
     Každý, kdo útulek v Plzni zná, ví, že v areálu útulku je ještě jeden menší areál odděleným neprůhledným, vysokým, plechovým plotem a uvnitř se ukrývá karanténa.
     Karanténa je prostor, kam se žádný návštěvník nedostane, sem totiž míří každý nově přijatý pejsek na dobu nezbytně nutnou a minimálně je zde čtrnáct dnů. Zjišťuje se zde zdravotní a psychicky stav zvířete, pes je pod stálým veterinárním dohledem, prochází kompletním očkováním, případně i očipováním a samozřejmě se tak mimo jiné i eliminuje možnost zavlečení případné nákazy mezi ostatní zvířata.
     Vedení útulku se již loni rozhodlo, že šedivý plot je smutný a oslovilo ředitelku plzeňské soukromé umělecké školy Trnka, zda by děti nechtěly plechový plot vyzdobit. Nápad vzbudil nadšení nejen u ředitelky školy Dáši Nesvedové, ale i samotných dětí.
     Do realizace se zapojila celá umělecká škola, což je dvě stě padesát žáků a rok vznikal jednak návrh, pak šablony a další přípravy na vznik toho největšího obrazu v Plzni, který děti samy vybudují. Obraz bude po celém obvodu plotu, takže v délce asi sto padesát metrů a realizace samotného díla začala právě včera.
     My jsme tak po celé odpoledne mohli sledovat nadšení, s kterým první část svého obrovského obrazu začaly děti budovat. Děti si v útulku ale pořádně užily i chvíle odpočinku, které trávili jak jinak, než hrou se psy a kočkami, které samozřejmě takto velká návštěva a hlavně piškoty v dětských ručkách velice potěšily.

Psí přítel

     Plzeňský útulek se osvětě mezi dětmi "jak se chovat ke zvířatům" věnuje dlouhodobě. Letos se zde například také točil hudební klip Psí přítel, který je určen pro ty nejmenší diváky. Klip pojednává o lásce malé holčičky k opuštěnému pejskovi z útulku.
      Fakt, že pes není hračka, ale živý tvor, který myslí, cítí a umí milovat, je samozřejmě důležitý vštěpovat dětem již od toho nejnižšího věku.


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.