Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Pavla F. soud do vazby nevzal, přesto ho ale právě teď policisté převážejí do Věznice Plzeň, kde nastoupí jiný trest

Aktualizace článku: "Pavel F. obviněný z vraždy své družky Jany byl před chvílí přivezen k plzeňskému soudu"

8. prosince 2023 15:19 , aktualizace 16:24

Vazba Vražda

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Jen před pár desítkami minut přivezla policejní eskorta Pavla F. narozeného v roce 1988 obviněného z vraždy své družky k plzeňskému soudu, který v tuto chvíli rozhoduje o jeho vzetí do vazby.

     O výsledku jednání vás samozřejmě budeme informovat.

Aktualizujeme:

     Soud Pavla F. do vazby nevzal, přesto ho ale právě teď policisté převážejí do Věznice Plzeň. Pavel F. měl totiž v lednu 2024 nařízen nástup výkonu trestu v trvání 1,5 roku za jiný trestný čin, konkrétně napadení policistů. Soud tedy zcela logicky rozhodl, že obviněný muž tento trest nastoupí ihned a na soud za vraždu družky si tak počká již ve věznici. 


Podrobný průběh případu

      Ve středu odpoledne po čtvrté hodině došlo v Plzni ve Žlutické ulici k pobodání ženy. Na místo okamžitě po nahlášení události vyjíždělo větší množství policejních hlídek, policisté nalezli v bytě v pátém patře velice vážně zraněnou ženu s mnohačetnými bodnými ranami.

     "Ženu středního věku jsme v kritickém stavu a za probíhající resuscitace transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedla nám krátce poté mluvčí záchranné služby. 

     Podle mluvčího policie mělo jít o rozepři mezi partnery.

Smrt ženy

     Pobodaná žena krátce po převozu do nemocnice i přes veškerou snahu lékařů zemřela. Vyšetřování tohoto odporného činu tak přebírají krajští kriminalisté, kteří šetří ty nejzávažnější trestné činy, tedy i vraždy.

     Podezřelý byl zajištěn na místě. Jde o Pavla F. narozeného v roce 1988 a tento člověk je našim čtenářům dobře známý z několika článků, kdy jsme o něm informovali. V minulosti spáchal více než deset trestných činů, mezi kterými nechybí ani vydírání, výtržnictví, loupež, ublížení na zdraví, podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka nebo vyhrožování úřední osobě. Za některé z těchto činů byl již stíhán, pro jiné je stále ještě vyšetřován.
     Podle okolí je agresivní Pavel F. alkoholik, který byl opilý i v době spáchání včerejšího činu.     

     Usmrcenou ženou pak byla zaměstnankyně nedalekého supermarketu Jana Š. narozená v roce 1976, kterou podle okolí Pavel F. dlouhodobě týral. "On mě jednou zabije, já to vím!" v minulosti prý často opakovala včera zavražděná Jana. Toto tvrzení jejích přátel potvrzuje i naše informace o tom, že policie zavražděné měla v minulosti nabízet dokonce i takzvanou "Krátkodobou ochranu", což je opatření poskytované policií lidem, kterým hrozí újma na zdraví. Bohužel Jana policejní ochranu vždy odmítala a bez jejího souhlasu ji nelze provádět.

     Z bytu byl často slyšet křik a velmi často zde museli zasahovat policisté. Podle sousedů však nebylo výjimečné, že napadání bylo i vzájemné, takže policisté řešili oba partnery.

     Bohužel v těchto případech není výjimečné, že týraná žena se i přes varování policistů či přátel k tyranovi opakovaně vrací a nesouhlasí s jeho trestním stíháním za předchozí útoky. Pokud policie toto povolení nemá, je pak bohužel prakticky bezmocná a nemůže takové ženě účinně pomoci.
     To se podle všeho dělo i v tomto případě a celá situace vygradovala až ve včerejší tragický konec, který je o to děsivější, že podle našich informací bylo útoku na Janu Š. přítomno i dítě. Vzhledem k jeho věku ale nehodláme k tomuto zveřejňovat žádné další podrobnosti.

Obviněn z vraždy

     Ve čtvrtek odpoledne byl Pavel F. obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy a kriminalisté státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Státní zástupce vše akceptoval a návrh na vzetí obviněného soudu podal.


 


    


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.