Foto

Hromadná dopravní nehoda, jeden mrtvý

Během pouhých čtyř hodin další smrtelná dopravní nehoda, tentokrát mezi Plzní a Kozolupy

Autor: Karel Aleš pondělí 20. května 17:15 , aktualizace 18:59

Doprava Nehody Smrt

     Dnes před pátou hodinou odpoledne došlo na silnici z Plzně do Kozolup, u odbočky na Vochov, k velmi vážné dopravní nehodě, během které došlo ke střetu dvou osobních aut, autobusu a motocyklu.

     Z místa bylo hlášeno velice vážné zranění jednoho muže, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Hasiči zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření a asistovali záchranářům v ošetřování zraněného.

     Podle informací z místa jel řidič s vozem Škoda Octavia od Křimic a odbočoval vlevo na Vochov. Od Kozolup jel motocyklista, který již nestačil zastavit, narazil do boku tohoto vozu a jeho stroj byl odmrštěn na šedou Škoda Fabia řidičky jedoucí z Křimic na Kozolupy. Řidič Škody Octavia navíc při nárazu, při němž mu vystřelily airbagy, zazmatkoval, šlápl na plyn a čelně narazil do autobusu přijíždějícího do křižovatky od Vochova.

    Velmi vážně zraněnému asi čtyřicetiletému motocyklistovi poskytli první pomoc poskytli svědci nehody, které telefonicky vedla operátorka záchranné služby. Resuscitaci si poté převzali záchranáři za asistence hasičů, bohužel ale po několika desítkách minut snahy musel lékař konstatovat smrt motocyklisty.

     "Po příjezdu na místo jsme si převzali laickou resuscitaci do té doby vedenou naším operátorem. Přes veškerou snahu naše lékařka musela po zhruba čtyřicetiminutové kardiopulmonální resuscitaci konstatovat exitus pro rozsáhlá zranění, na místo byl povolán koroner," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Silnice je v místě nehody zcela uzavřena. Okolnosti nehody na místě šetří policisté, jejich vyjádření doplníme hned, jak bude k dispozici.

Aktualizace:

     "Řidič vozu Škoda Octavia narozený v roce 1993 nedal při odbočování vlevo přednost řidiči motocyklu Kawasaki narozenému v roce 1985. Po střetu vozidlo Škoda čelně narazilo do autobusu a dále bylo poškozeno jedoucí vozidlo Škoda Fabia. Řidič motocyklu utrpěl smrtelné zranění. Dopravní nehodu si převzali kriminalisté," doplnila informace tisková mluvčí policie.



Pouhé čtyři hodiny před touto tragickou dopravní nehodou došlo k této:

Motocyklista střet s autem nepřežil

      Dnes před jednou hodinou odpoledne došlo na výjezdu z Dobřan u skladu Penny k dopravní nehodě, během které se střetl motocykl s osobním vozem.

     Z místa bylo hlášeno vážné zranění motocyklisty, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby.

     Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a asistovali záchranářům při ošetřování zraněného. "Na místě u motocyklisty, muže narozeného v roce 1959, probíhala laická kardiopulmonální resuscitace, kterou si poté převzaly pozemní výjezdové skupiny a LZS. Přes veškerou snahu muž svým závažným zraněním podlehl a lékař LZS konstatoval exitus," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Silnice byla v místě nehody obousměrně uzavřena.

     Podle informací z místa mělo k nehodě dojít tak, že řidiči motocyklu jedoucímu po hlavní silnici směrem od Dobřan nedala přednost řidička vozu Toyota vyjíždějící z parkoviště průmyslového a skladového centra.

     "Řidička narozená v roce 1961 vyjížděla s vozidlem Toyota z místní komunikace, chtěla odbočit vlevo na Dobřany a dle dosud zjištěných skutečností zřejmě nedala přednost motorkáři narozenému v roce 1959, který jel na motocyklu Harley Davidson ve směru od Dobřan a došlo k jejich střetu.
    Motocyklista při dopravní nehodě utrpěl zranění, kterým následně podlehl. Dechová zkouška u řidičky vyloučila požití alkoholu. U zemřelého byla nařízena soudní pitva,"
 doplnili informace policisté s tím, že veškerými okolnostmi dopravní nehody se nadále zabývají kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov.

Foto Hasiči