Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Hasiči museli z vraku vozu vystříhat dva těžce zraněné

Při velmi vážné nehodě byli zraněni dva lidé, jednoho z nich do nemocnice transportuje vrtulník LZS

19. září 2022 12:59 , aktualizace 14:19

Cizinci Hasiči Nehody Záchranáři

      Dnes před půl jednou odpoledne došlo u Halže na Tachovsku k dopravní nehodě, při které osobní vůz po vyjetí ze silnice narazil do stromu. Náraz byl tak silný, že z vozu doslova vytrhnul motor, který odletěl několik metrů daleko.

      Z místa bylo hlášeno zranění a zaklínění dvou osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby z letiště v Líních. 
      Hasiči museli posádku z vraku vozu vystříhat a zároveň zajistili místo nehody i protipožární opatření. "Dvě zraněné osoby jsme vyprostili pomocí hydraulických nástrojů," potvrdil nám informace o vyproštění posádky mluvčí hasičů.

      Podle tiskové mluvčí policie při nehodě utrpěli zranění řidička narozená v roce 1979 a spolujezdec narozený v roce 1981. Oba zraněné si do péče převzali záchranáři. "Muže transportuje LZS s těžkým zraněním, ale momentálně již mimo ohrožení života, na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín, ženu s podobným rozsahem poranění transportujeme pozemní cestou na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," sdělili nám záchranáři.

     "Vozidlo Opel jedoucí ve směru od Halže na Tachov ze zatím nezjištěných příčin přejelo do protisměru a mimo silnici, kde narazilo do stromu," popsala průběh nehody tisková mluvčí policie s tím, že dechovou zkoušku s ohledem na zranění nebylo možné u řidičky provést a byl proto nařízen odběr krve. Policisté se nehodou dále zabývají. 

Foto HZS

Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.