Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Vězeň cvičil svaly, na mozek ale zapomněl

Odsouzený se na Facebooku pochlubil fotkami, razie v cele přišla o pouhých devět minut později

17. prosince 2021 16:20 , aktualizace 16:40

     Že ve vězení nekončí příliš chytří lidé je všeobecně známý fakt, ale to, jak si včera zavařil jeden z odsouzených ve Věznici Plzeň, je již opravdu až za hranicí stupidity.

     Celá situace začala včera večer po osmé hodině, když si jeden z příslušníků Vězeňské služby, který si mimo službu doma krátil chvíli u sociální sítě Facebook, všiml fotografií cvičícího muže v prostředí, které mu je velmi důvěrně známé. Pyšný kulturista teoretik totiž posiloval a pózoval na fotografiích pořízených přímo ve věznici.
     Toto samozřejmě vzbudilo pozornost strážného, protože v prostoru věznice by odsouzení pochopitelně neměli mít nic, čím by se mohli fotit, natož pak sdílet na sociální sítě.

     Strážný proto okamžitě kontaktoval kolegy ve službě a na celou situaci je upozornil. Ti okamžitě zareagovali a u odsouzeného provedli prohlídku, takže pouhých devět minut poté, co se na Facebooku pochlubil svým cvičebním progresem, přišel odsouzený nejen o protiprávně držený mobil, ale také zjistil, že si zadělal na pořádný problém.

      "Velice oceňuji všímavost a pohotovost kolegy, který provinění odsouzeného odhalil i ve svém volnu a situaci velmi rychle vyřešil," uvedl nám dnes nový ředitel Věznice Plzeň plukovník Mgr. Pavel Kopačka. "V této věci bude zahájeno šetření a odsouzeného s největší pravděpodobností čeká kázeňské potrestání," doplnil pak ještě. 

Foto: Ilustrační (jiná nelegálně pořízená fotografie z věznice)

     

Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.