Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Pendolino srazilo dítě - aktualizujeme informace o tragédii ve Skvrňanech

Jedenáctiletá holčička zemřela na místě, desetiletého chlapce záchranáři transportují do nemocnice

4. prosince 2020 08:04 , aktualizace 10:53


     Dnes ráno před osmou hodinou došlo v Plzni ve Skvrňanech k obrovské tragédii, vlak srazil dvě děti, šlo o sourozence. K této velice smutné události došlo na železniční trati 178 Plzeň - Cheb, nedaleko Lábkovy ulice, kde před vlak IC 505 jedoucí směrem na Plzeň vstoupily dvě děti, které přecházely trať v místě, které k tomu není určené. Mělo jít o chlapce a holčičku a byli to sourozenci.

     Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky, ale jedenáctileté holčičce již nebylo pomoci, zranění byla fatální a lékař ZZS musel konstatovat úmrtí. Chlapec přežil a záchranáři ho společně s jeho otcem, který na místo chvíli po neštěstí přiběhl, transportovali do nemocnice. Provoz na trati byl uzavřen a podle informací přímo z místa strojvedoucí již neměl možnost jakkoli střetu zabránit. 
     Hasiči správy železnic vyvedli asi osmdesát cestujících z vlaku, policisté zajistili místo tragédie a dorazil výjezd kriminální policie i koroner. Vyšetřování této železniční nehody si převzali kriminalisté. 

Aktualizace 9,30:
     Dle všeho naštěstí alespoň asi desetiletý chlapec není zraněn vážně, zřejmě stačil včas uskočit.
Provoz obnoven po jedné koleji.

Aktualizace 10,00:
a) Doplněno vyjádření mluvčí PČR.
b) Mluvčí záchranné služby potvrdila, že chlapec, který byl transportován do nemocnice, je nezraněn, ale utrpěl značný šok.