Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Vlak auto doslova smetl a vrak před sebou tlačil více než sto metrů

U nehody zasahovalo devět jednotek hasičů a záchranáři včetně vrtulníku LZS

23. dubna 2022 13:01 , aktualizace 14:03

Auto v kolejišti Hasiči Záchranáři Záchrana života

     Včera krátce před polednem došlo u Nových Hamrů ke střetu osobního vozu s vlakem. Senior vjel na železniční přejezd v okamžiku, kdy zde projížděl vlak, ten vozidlo doslova smetl a tlačil před sebou ještě více než sto metrů.
     Ve zcela zdemolovaném vozidle zůstal zaklíněný a těžce zraněný řidič. 

     Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky a vzhledem ke stavu řidiče také vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby z letiště v Líních.
     Řidiče z vraku osobního auta museli hasiči vyprostit s použitím hydraulických vyprošťovacích nástrojů a vedle místa nehody zároveň připravit prostor pro přistání záchranářského vrtulníku.
     Po ukončení záchranných prací hasiči asistovali při vyproštění vozidla z kolejiště. Po celou dobu zásahu byl provoz na trati zastavený. 


     "Čtyřiasedmdesátiletý řidič osobního vozidla značky Škoda měl zřejmě vjet na železniční přejezd v době, kdy byla dávána výstraha dvěma střídavě přerušovanými světly a nedat přednost právě projíždějícímu vlaku.
     Následně došlo ke střetu vlaku s levým bokem osobního vozidla. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče vozidla, který byl letecky transportován do nemocnice. Ke zranění osob cestujících ve vlaku nedošlo.
     Policisté s řidičem vozidla i strojvedoucím vlaku provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která u obou vyšla negativní,"
uvedla nám mluvčí policie s tím, že policisté se nehodou dále zabývají.

Foto a video: HZS

 





Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!