Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Incident v rychlíku EC 357 Západní expres

Muž začal ve vlaku napadat vlakvedoucího, tomu naštěstí na pomoc přispěchal jeden z cestujících

27. dubna 2023 13:59 , aktualizace 15:23

Cizinci Doprava


     Na pondělní jízdu vlakem 
EC 357 Západní expres jedoucím z Holýšova do Plzně asi nezapomene hodně cestujících. Před třetí hodinou odpoledne v něm totiž došlo ke konfliktu mezi jedním z pasažérů a vlakvedoucím.

     "Slovák tam podle všeho vyspával opici a průvodčí mu potřeboval zkontrolovat jízdenku. Opravdu slušně toho chlapa probudil a ten vůbec nevěděl, co po něm chce. Průvodčí mu vysvětlil, že potřebuje jeho jízdenku a že pokud jí nenajde, bude si jí muset koupit," popsal nám začátek události jeden z cestujících a pokračoval: "Po chvíli se ho průvodčí zeptal, jestli tedy chce zaplatit v korunách nebo eurech, a ten Slovák na něj začal sprostě řvát, jakože co po něm chce, že nemá peníze, že prostě pojede zadarmo a ať jde průvodčí do prdele."

     V tu chvíli se průvodčího zastalo několik cestujících, takže agresivní muž zůstal jen u vulgarit, které ale stále stupňoval, zvláště ve chvíli, kdy mu bylo sděleno, že bude věc předána k řešení policii.
     "Na nádraží v Plzni si pak pro něj dovnitř přišli policisté a on najednou úplně zkrotnul. V jejich doprovodu šel najednou z vlaku jako beránek, zaplatil průvodčímu pokutu a najednou byl jako beránek," pokračoval cestující.

     "Přijali jsme oznámení o agresivním muži v jednom z vlaků, cizinec se však v přítomnosti hlídky uklidnil a věc mohla být vyřešena na místě," doplnila nám tisková mluvčí policie.

Foto čtenář

TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost