Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

U Valchy najel vlak do padlého stromu

Na místě zasahují hasiči a probíhá evakuace cestujících

8. června 2023 16:39 , aktualizace 17:22

Doprava Hasiči Železniční nehoda


     Dnes před čtvrtou hodinou odpoledne došlo na železniční trati č. 170 Klatovy - Beroun nedaleko nádraží Plzeň Valcha k železniční nehodě. Osobní vlak Os 7816 jedoucí do Klatov zde najel do padlého stromu.
     Velikým štěstím bylo, že ačkoli šlo o vzrostlý strom, na koleje dopadla pouze jeho koruna a vlak tak najel do ní a ne do kmene.

     Při nehodě naštěstí nedošlo ke zranění osob, na místo ale museli vyjet drážní hasiči a profesionální hasiči z Plzně Středu, aby uvolnili trať a evakuovali asi 80 cestujících. Na místo byl proto povolán i evakuační autobus. "Cestující byli odvezeni našim autobusem a autobusem SŽ do Přeštic, respektive náš bus je odvezl na železniční stanici na Valše, kde si je poté převzal bus SŽ, který se pro ně vrátil z Přeštic, kde předtím vyložil první skupinu cestujících," uvedl nám mluvčí hasičů.

     Provoz na trati je v tuto chvíli uzavřen a na odstranění překážky pracuje Správa železnic.


 


Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.