Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Policie zatím neví, který vlak muže usmrtil

Aktualizujeme informace o ranní tragédii v Dobřanech

24. října 2020 13:27 , aktualizace neděle 25. října 16:38

Smrt Železniční nehoda

Aktualizace 11.45

     Vyšetřování dnešní ranní tragédie na dobřanském nádraží přineslo překvapivý zvrat. Muže totiž srazil jiný vlak, než se původně uvádělo. Bylo prokázáno, že v době příjezdu vlaku R 757 Berounka tělo muže již v kolejišti leželo. Strojvedoucí uvedl, že v poslední chvíli tělo spatřil a okamžitě zareagoval prudkým bržděním, vyšetřování pak jeho verzi potvrdilo.
     Policisté už také zjistili totožnost mrtvého, jedná se osmapadesátiletého muže z obce na jižním Plzeňsku a již byla vyrozuměna jeho rodina. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Mluvčí policie nám uvedla, že policisté nyní prověřují, kterým vlakem byl muž sražen a zjišťují další okolnosti události, na jejichž základě bude stanovena právní kvalifikace. Podle informací, které jsme dostali po vydání článku, by i v tomto případě mělo jít o sebevraždu.

Původní článek

     Dnes ráno kolem sedmé hodiny v Dobřanech na nádraží vlak srazil a na místě usmrtil člověka.
     K tragédii došlo přímo na nádraží, kde vlak R 757 Berounka jedoucí ve směru na Plzeň srazil muže. Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky, ale muži již nebylo pomoci, zranění byla fatální, takže lékař ZZS musel konstatovat úmrtí.
     Hasiči správy železnic zkontrolovali i vlak, ale v tom cestoval pouze jeden cestující a ten byl nezraněn, policisté zajistili místo tragédie a dorazil výjezd kriminální policie i koroner. Vyšetřování této železniční nehody si převzali kriminalisté. Trať 170 Klatovy - Beroun byla v úseku Chlumčany u Dobřan - Plzeň-Valcha uzavřena.

     Policisté nám zatím uvedli pouze to, že událost na místě šetří.

Tento týden tak jde již o druhého muže, který na Plzeňsku zemřel po střetu s vlakem

Vlak v Plzni srazil a na místě usmrtil člověka

Vlak v Plzni srazil a na místě usmrtil člověka

21. 10. 2020, 16:38, aktualizace 24. 10. 2020, 08:09

K tragédii došlo před pár desítkami minut na Slovanech