Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Opilý řidič jel po D5 v protisměru

Policisté dnes dopoledne uzavírali tunel Valík i dálnici D5

7. května 2023 13:37 , aktualizace 14:12


     Dnes dopoledne před desátou hodinou vyjel z čerpací stanice do protisměru na dálnici D5, v úseku obchvatu Plzně, řidič s vozidlem Volkswagen Passat a dál v jízdě po dálnici pokračoval, ačkoli proti němu jely desítky vozidel. Na místo okamžitě po nahlášení této velice nebezpečné situace vyjely policejní hlídky a byl uzavřen tunel Valík.

     Mezitím se řidič s vozem na nezjištěném místě otočil, pokračoval v jízdě již správným směrem a byl policisty dopaden shodou okolností na stejné čerpací stanici, ze které původně vyjel.
     Policisté zjistili, že za volantem sedí Ukrajinec narozený v roce 1988, který při následné dechové zkoušce nadýchal 2.03 promile.
     Cizince nyní čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

     Během tohoto týdne tak jde již o druhý případ jízdy v protisměru a letos se jedná o šestý případ oznámené jízdy v protisměru na dálnici D5 v Plzeňském kraji.

Naposledy jsme psali v pátek o tomto případu:

Devětaosmdesátiletý řidič vyrazil po dálnici v protisměru

     V noci ze středy na čtvrtek krátce před jedenáctou hodinou zavolalo na linku 158 několik řidičů, kteří nahlásili totéž, tedy osobní automobil jedoucí v rychlém pruhu v protisměru na přibližně 112. kilometru dálnice D5 ve směru vedoucím z Rozvadova na Plzeň.

    Na dálnici okamžitě vyjeli policisté z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra a několik minut po jedenácté hodině skutečně na 131. kilometru spatřili zmíněné vozidlo, které skutečně jelo v protisměru, tedy směrem na Německo.

     Policisté před tímto vozidlem na 136. kilometru začali zastavovat dopravu. Jenže řidič, když policisty před sebou spatřil, začal z nepochopitelných důvodů couvat, na dálnici se otočil a již ve správném směru jel na Plzeň.

      Hlídka se samozřejmě vydala za vozidlem a během pár minut ho předepsaným zastavila v odstavném pruhu.

     Z automobilu vystoupil devětaosmdesátiletý muž ze Spolkové republiky Německo, který byl velice zmatený a své chování nedokázal policistům vysvětlit. Jediné, co uvedl, bylo to, že nemá žádnou rodinu a již nechce znovu usednout za volant. Nechal si tedy zavolat odtahovou službu a ta ho i s vozidlem přepravila zpět do Německa.

     "Jízda muže byla vyhodnocena jako přestupek a bude se jím zabývat příslušný úřad. Dechová zkouška pak byla u něj s negativním výsledkem. Jako možné vysvětlení jeho počínání je to, že špatně vyjel z čerpací stanice," uvedl nám mluvčí policie s tím, že jízda v protisměru na dálnici je opravdu velice nebezpečná pro všechny zúčastněné především kvůli vysokým rychlostem, ve kterých se tam vozidla pohybují.


 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.