Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Ženu ubil holýma rukama

Po vraždě tělo ženy zakryl přikrývkou a z bytu utekl

6. února 2023 14:26 , aktualizace 14:26

Drogy Vražda Zadržení pachatele Zásahová jednotka

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Včera jsme v krátkosti informovali o tragédii, kterou skončil v noci z pátku na sobotu 4. února spor mezi mužem a ženou v bytě v Novém Sedle na Sokolovsku a slíbili dnes přinést podrobnosti.

     Podle mluvčího policie se zde muž pohádal se svou dvaačtyřicetiletou známou, u které byl na návštěvě, a konflikt vygradoval až ve fyzické napadení. 
     "Dvojice měla mít slovní rozepři ohledně získání omamných a psychotropních látek. Po tomto slovním konfliktu měl osmačtyřicetiletý muž ženu fyzicky napadnout několika údery do horní poloviny těla, konkrétně zejména do oblasti hlavy, přičemž měl jednat s úmyslem ženu usmrtit a pro sebe získat majetkový prospěch," popsal nám mluvčí.

     Po útoku muž bezvládné tělo přikryl v bytě nalezenou přikrývkou a odešel. Tělo dvaačtyřicetileté ženy kolem šesté hodiny ráno při příchodu z práce našel ženin přítel, který se jí sice snažil poskytnout první pomoc, ale v tu dobu již žena nejevila známky života.

 

   "Žena utrpěným rozsáhlým zraněním bohužel na místě podlehla. Kriminalisté se ve spolupráci s policisty z obvodních oddělení tímto násilným trestným činem usilovně zabývali. Po provedených šetřeních a vyhodnocení zajištěných stop společně se Zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje v neděli kolem 18. hodiny osmačtyřicetiletého muže zadrželi v bytové jednotce nedaleko místa, kde ženu usmrtil," doplnil mluvčí policie.

     Kriminalisté zahájili trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže z Nového Sedla na Sokolovsku, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby a na rozhodnutí soudu si muž počká v policejní cele.

     V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti za vraždu ve stádiu pokusu pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Video PČR


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.