Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Bestialita Oleksandra S. překvapila i zkušené kriminalisty, čin nyní překvalifikovali na pokus vraždy

Děsivé podrobnosti, které již dnes můžeme doplnit, v žádném případě nejsou určeny pro slabší či citlivé povahy

17. října 2023 19:13 , aktualizace 19:17

Cizinci Napadení Vazba Vražda Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Asi každý z našich čtenářů zaznamenal hrůzný případ, kdy Ukrajinec Oleksandr S. napadl svou ženu pocházející z Moldavska a útok nepochopitelně brutálně zakončil tím, že jí do přirození zasunul pyrotechnickou petardu, kterou poté odpálil.

     Tento hrůzný případ samozřejmě od začátku velmi pečlivě sledujeme a dnes již můžeme zveřejnit podrobnosti, což jsme dříve nemohli, abychom nemařili probíhající vyšetřování. Následující text však v žádném případě není určen pro slabší či citlivé povahy.

     K děsivému činu došlo v neděli 1. října v Pražské ulici v Kožlanech a Oleksandr S. žil v té době s manželkou již odděleně.

Dříve na Ukrajině

     Žena kriminalistům uvedla, že její manžel je extrémně žárlivý a kvůli tomu jí fyzicky napadal již dříve na Ukrajině, kde ji často bil pěstmi, kopal, škrtil, pálil zapalovačem v oblasti přirození a poutal jí lepící páskou, kterou jí lepil i přes ústa, až se dusila.
     Nechyběly ani vyhrůžky zabitím a jednáním Oleksandra S. se tenkrát zabývaly i úřady na Ukrajině, bohužel pro ženu ale bezvýsledně.

V Česku

     Oleksandrovo násilnické jednání pokračovalo i v Čechách, kam se manželský pár přestěhoval v roce 2018, takže se od něj žena odstěhovala. Osudného večera se od něj ale nechala přemluvit k návštěvě, při které ji opět přesvědčoval, že ji miluje. Vše vypadalo idylicky, dvojice společně povečeřela a pomilovala se, pak se ale pro ženu vše změnilo v noční můru.

     Oleksandr ženu náhle udeřil do obličeje, ucpal jí ústa hadrem, který přelepil lepící páskou a tou jí spoutal i ruce. Pak bezmocnou ženu položil na postel na břicho a zezadu jí do pochvy zasunul téměř deseticentimetrovou pyrotechnickou petardu, kterou zapálil.

     Po výbuchu začala žena, která prožívala nepředstavitelné bolesti, Oleksandra prosit, aby jí zavolal sanitku, ten to ale odmítal. Až když viděl, že manželka stále silněji krvácí, odvezl ji svým autem do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín, kde jí vysadil před areálem a šel strážným sdělit, že je žena asi zraněná.
     Strážní okamžitě zařídili transport na Urgentní příjem nemocnice a zraněnou si převzali do péče lékaři. Vzhledem k závažnosti zranění byla okamžitě převezena na sál a operována, což jí bezprostředně zachránilo život.
     Oleksandr mezitím lékařům tvrdil, že žena byla zraněna úderem do břicha, lékaři ale jasně viděli, že toto vysvětlení je lživé, a na místo přivolali policisty. Ti Oleksandra S. ještě v nemocnici zadrželi a převezli do policejní cely.

Vazba


     Oleksandr S. v úterý 3. října odpoledne stanul před soudem, který po dvouhodinovém jednání akceptoval návrh státního zástupce a obviněného poslal do vazby. Policisté ho tedy okamžitě eskortovali do Věznice Plzeň, kde si počká na soud. 

Obvinění z vraždy

     Včera tak došlo k tomu, co odborná veřejnost téměř s jistotou očekávala. Případ si převzal vyšetřovatel krajské kriminálky a jednání muže, který byl původně obviněn z těžkého ublížení na zdraví, překvalifikoval na zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu.

Stav ženy

     Podle posledních informací žena děsivá vnitřní zranění, která ji přímo ohrožovala na životě, díky obrovské snaze lékařů a personálu nemocnice přežila a její stav se zlepšuje.

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.